Pretraga

Studenti preko humanitarnih aukcija prikupili više od 30.000 kuna

A- A+

Studenti RIT Croatia na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu ove su godine na tradicionalnim humanitarnim aukcijama prikupili više od 30.000 kuna. Prikupljena sredstva donirana su udruzi Slatki život i sugrađanu iz Dubrovnika koji boluje od cerebralne paralize, te udruzi Mali Zmaj iz Zagreba.

Holiday Auction na RIT Croatia

Prosinac je na RIT Croatia, uz ispite, obilježen i blagdanskim dobrotvornim aukcijama. Aukcije osmišljavaju i organiziraju studenti s ciljem i željom da pomognu lokalnim zajednicama.

Studenti dubrovačkog kampusa ove su godine tijekom aukcije prikupili 15.000 kuna, a iznos su donirali udruzi Slatki Život koja pomaže mladima oboljelima od dijabetesa (8.000 kuna) te sugrađaninu koji boluje od cerebralne paralize (7.000 kuna). Zagrebački studenti prikupili su više od 18.000 kuna koje su donirali udruzi Mali Zmaj koja radi na poboljšanju kvalitete života siromašne i nezbrinute djece.

Studenti i zaposlenici RIT Croatia sami doniraju različite predmete za koje se poslije natječu na samoj aukciji. Uz odličnu zabavu i atmosferu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti. Pritom je važno spomenuti da su, uz zaposlenike i studente, ovo događanje donirale organizacije i tvrtke s kojima RIT Croatia surađuje, kao i diplomanti koji su se rado odazvali pozivu za sudjelovanje.

Niko Katušić jedan je od studenata na dubrovačkom kampusu i predsjednik Studentskog vijeća te već godinama sudjeluje u planiranju i realizaciji ovih aktivnosti: „Najbolje što se dogodi je koliko nas rad na ovim projektima ujedini – i studente, i profesore i zaposlenike. A još bolje je kad vidiš koliko ovakvo nešto može pomoći nekome. Izrazito smo zadovoljni odazivom i podrškom naše zajednice. Hvala svima, a posebice i kompanijama koje su se uključile u ovu akciju!“