Pretraga

Studenti medicine obavljat će kvalitetniju praksu: Radit će na najnovijim modelima

A- A+

Medicinski fakultet u Splitu dobio je novouređeni Centar za kliničke vještine. U sklopu dva europska projekta, nabavljena je nova oprema za obavljane kliničkog dijela stručne prakse.

Foto: Sveučilište u Splitu

Ovoga je tjedna na Medicinskom fakultetu u Splitu otvoren Centar za kliničke vještine, u kojem će studenti moći obavljati klinički dio stručne prakse. U novouređenom Centru, za studij Dentalne medicine nabavljeni su dentalni fantomi, a za studij Medicine simulacijske lutke za osnovnu i naprednu reanimaciju.

Oprema je nabavljena u sklopu dva europska projekta financirana od strane Europskog Socijalnog Fonda.

– Ovim iskorakom poboljšavamo kvalitetu kliničkog dijela stručne prakse te omogućujemo studentima da postanu samostalniji i sigurniji u svoj rad. Suvremena oprema i obnovljeni prostor pružaju visok standard za osiguranje kvalitete kliničkih vještina nužnih studentima koji svoje obrazovanje stječu u Europskom prostoru visokog obrazovanja, rekao je dekan Ante Tokić.

Izdvojeni članak
Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja

U Zagrebu se održavaju besplatne STEM radionice za učenike koje zanima medicina

Svoje mišljenje o otvaranju Centra za kliničke vještine dao je i predsjednik studentskog zbora MEFST-a, Vladimir Ercegović, navodeći da je kao student svjestan veličine ovoga projekta i njegove važnosti.

– Imat ćemo napokon priliku raditi na najnovijim modelima, vježbati svoje kliničke vještine i biti u prostoru koji je bliži centralnom dijelu Medicinskog fakulteta, a imat ćemo i nove svlačionice koje su bliže bolnici Križine, zaključuje Ercegović.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap