Pretraga

Studenti Medicinskog pokrenuli veliku akciju za djecu koja Božić provode u bolnici

A- A+

Bliže se božićni blagdani, ali neće ih svi moći provesti uz članove svoje obitelji, poput djece koja su u bolnicama. Posebnu akciju za te mališane organizira Studentska sekcija za pedijatriju s Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Foto: Unsplash

Skupina studenata sa zagrebačkog Medicinskog fakulteta okupljena u Studentsku sekciju za pedijatriju u ovo predbožićno doba pokrenuo je humanitarnu akciju usmjerenu prema djeci koja će blagdane provesti u bolnici.

Skupljaju slikovnice, školski pribor, slatkiše, šminku…

– Način na koji provodimo akciju je da postavimo posebno označene kutije i prigodan plakat na visokofrekventna mjesta. Ove godine odlučili smo se postaviti kutije u zagrebačke studentske domove: SN Cvjetno naselje – ispred menze i u 3. paviljonu, SN Stjepan Radić – glavna i brza menza, SD Ante Starčević – prvi kat u 1. i 2. paviljonu, SD Lašćina – ispred menze. Potrebne su nam donacije za djecu svih uzrasta (0-18 godina). Neki primjeri su: slikovnice, knjige, školski pribor, pelene, predmeti za njegu dojenčadi, slatkiši, igračke, šminka, slušalice, društvene igre, higijenske potrepštine, ukrasi, kozmetika… Prihvaćamo sve, samo da je novo i od srca!, kažu nam voditelji Studentske sekcije za pedijatriju.

Moguće je donirati i novac putem IBAN-a s plakata ispod, a studenti kažu i kako je zainteresiranim donatorima na raspolaganju kontakt mail [email protected] 

Djeci će pripremiti paketiće iznenađenja

Također, akcija je pokrenuta i na društvenim mrežama, Facebooku i Instagramu, a studenti predviđaju kako će, ovisno o prikupljenim donacijama, trajati do otprilike sredine prosinca.

– Naša sekcija postoji već dugi niz godina, brojimo mnogo članova i voditelja, no ciljevi su nam uvijek isti: naučiti nešto novo i pomagati djeci! Vrlo smo aktivni – osim održavanja redovitih edukativnih predavanja i radionica, već nekoliko godina kruna našeg rada je dobrotvorna božićna akcija za djecu koja će vrijeme blagdana, nažalost, morati provesti u bolnici. Ideja je da se svakom djetetu koje će za Božić biti u bolnici pripremi paketić iznenađenja prilagođen uzrastu i dobi. Dosadašnjih godina imali smo to zadovoljstvo da pripremljene poklone, u dogovoru sa zaposlenicima u bolnici, dijelimo djeci po sobama uz gitaru, pjesmu i ples. Ove godine je izgledno da nećemo imati priliku na taj način finalizirati akciju, međutim, cilj nam je i dalje da svako dijete uspije dobiti svoj poklon. Pakiramo poklone za djecu u KBC Rebro, a ukoliko imamo dovoljno donacija, dijelimo poklone i u drugim zagrebačkim i vanzagrebačkim bolnicama, ističu studenti Medicinskog.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap