Studenti Medicinskog poznati hit pretvorili u ‘Coronasong’: ‘Treba sada ostati na mjestu, neće kafić propast’ bez tebe’

‘Doma sam još jedne noći, sam sa sobom, nigdje poći. Pitaju me zašto barem na kavi ne osvanem’ – početni su to stihovi kratke pjesme koje su napisali studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu. I odmah u njoj odgovorili na to isto pitanje. Budući liječnici napravili su obradu pjesme ‘Sve je s tobom napokon na mjestu’ u kojoj upozoravaju na glavno pravilo u jeku epidemije koronavirusa – drži distancu i ostani doma.

Lege Artis, pjevački zbor MEFZG; Screenshot: YouTube

Pjevački zbor studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Lege artis, poznatu je pjesmu Tonyja Cetinskog, ‘Sve je s tobom napokon na mjestu’ pretvorio u pjesmu koja šalje važnu poruku u jeku epidemije.

[Video+Foto] U potresu značajno oštećeni objekti Medicinskog fakulteta na Šalati

– Ovu pjesmu, otpjevanu na daljinu zbog trenutne epidemiološke situacije, poklanjamo svim doktorima, medicinskim sestrama, te svom Medicinskom fakultetu u Zagrebu i dekanu prof.dr.sc. Marijanu Klarici, poručili su uz video studenti Medicinskog.

Nazvali su je ‘Treba sada ostati na mjestu (Coronasong)’, a kroz nju podsjećaju važna pravila kojih bismo se svi morali pridržavati – redovito pranje ruku, ostanak kod kuće i držanje distance.

– Doma sam još jedne noći, sam sa sobom, nigdje poći. Pitaju me zašto barem na kavi ne osvanem. Korona došla je sa strane, ubija ju ruku pranje zato nosi masku preko lica, da te ne zarazi klica. Sada ne smiješ bilo gdje, drži metar molim te. Treba sada ostati na mjestu, neće kafić propast bez tebe. I u podne: van na balkone, pljesak daj za naše doktore, stihovi su ove pjesme, a poslušati ju možete u nastavku.

Odgovori