Pretraga

Studenti mogu uređivati sobe u domovima u granicama ‘normale’

A- A+

S obzirom da su sobe u starim paviljonima SD Stjepan Radić stare i jednolične, nije čudno da mnogi studenti odluče unijeti malo duha. Međutim, dosta stanara doma na Savi ne zna do koje mjere to njihovo uređivanje može ići. Stoga smo razgovarali s upraviteljem najvećeg hrvatskog studentskog doma Blaženkom Čosićem koji nam je otkrio do koje granice je dozvoljena personalizacija soba.

Foto:srednja.hr

Prilikom useljavanja u starije paviljone Studentskog doma Stjepan Radić, brojni studenti odmah na prvu odluče da će svojom kreativnošću ubiti bjelinu koja ih je dočekala u tih osam kvadrata. Svaki stanar personalizira dodijeljenu sobu u kojoj će boraviti sljedećih nekoliko mjeseci, no nekolicina se odluči na malo ozbiljnije uređivanje.

Izdvojeni članak

Studenti i učenici u domu Novi Zagreb pod najezdom žohara, a uprava tvrdi: ‘To je normalno’

Budući da neki stanara koji borave po domovima ne znaju do koje mjere smiju mijenjati izgled svojih soba, tu smo informaciju potražili od Boženka Čosića, dugogodišnjeg upravitelja SD Stjepan Radić.

Prije uređenja potreban razgovor s upravom doma

– Svjesni smo da su u starim paviljonima i sobe stare, stoga dozvoljavamo studentima da iste preurede i na taj način se trudimo olakšati im boravak u domu. No prije nego što se odluče na bilo kakav korak, trebaju razgovarati s upravom, otkrio nam je Čosić.

Razlog zbog kojeg sa studentima traže razgovor prije uređivanja je taj što se znalo dogoditi da bi stanari htjeli cijelu sobu obojati u crno, što po upraviteljevu mišljenju nije prihvatljivo.

Izdvojeni članak

Student režirao predstavu ‘Nepisana pravila Save’ kojom je na šaljiv način prikazao život u SD Stjepan Radić

Postoje neke granice prilikom personalizacije soba

– Zidove mogu bojati u razne boje i u 99 posto slučajeva njihove zamisli budu u redu pa im dozvolimo da ih i ostvare. Ormare ne mogu razmještati jer su isti ugrađeni, a ako primjerice žele staviti nove police, onda im iz sigurnosnih razloga pošaljemo majstore kako ne bi prekinuli instalacije ili struju, objašnjava upravitelj našeg najvećeg studentskog doma. Kako kaže, ne mogu napraviti sve što zamisle, jer se ipak moraju držati nekih normalnih granica.

Dodao je kako pojedini studenti prilikom useljenja u sobu donesu vlastiti madrac pa se uprava mora pobrinuti da se postojeći iz sobe makne i popiše, kako stanari ne bi imali problema prilikom razduživanja.

– Što se tiče novih paviljona, sobe u njima su daleko uređenije tako da nam se još nijedan student koji je dobio sobu u njima nije javio da bi išta mijenjao, za kraj nam je rekao Blaženko Čosić.

Studenti mogu uređivati sobe u domovima u granicama ‘normale’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap