Pretraga

Studenti moraju iseliti iz doma u Rijeci: Pretvorit će ga u karantenu

A- A+

Ministarstvo unutarnjih poslova donijelo je Nalog za mobilizaciju Studentskog naselja Ivan Goran Kovačić u Rijeci te Sveučilište u Rijeci privremeno ne raspolaže njime. Dom će se prenamijeniti u karantenu za oboljele od koronavirusa. Zato su studenti koji žive u ovom naselju dobili obavijest da moraju iseliti iz doma, te da će im se omogućiti korištenje soba u Studentskom naselju Trsat.

Foto: Studentski centar Rijeka

Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić mora se osloboditi i pripremiti za moguće korištenje u javnozdravstvene svrhe. Studenti koji žive u ovom riječkom domu dobili su obavijest o tome da moraju iseliti.

Ovo naselje ima pet paviljona, a prvi će se prenamijeniti četvrti paviljon koji ima 58 ležajeva. On će se krenuti mobilizirati već u subotu (sutra, 21. ožujka), a timovi Civilne zaštite ispraznit će sve studentske sobe te će stvari pakirati u kutije koje će studenti na zahtjev dobiti natrag.

Izdvojeni članak

Zbog korone na udaru seksualni život studenata: U zagrebačkom domu zabranjeno noćenje posjetitelja

– Nama je zaista jasno da su studenti sada u neugodnoj situaciji, no mi smo uspostavili komisiju koja će sve stvari popisati i spakirati u kutije. Sve će biti pod nadzorom kako bi se sve pažljivo odložilo te kako ništa ne bi falilo. Zaista ćemo se potruditi da studentima maksimalno olakšamo ovu situaciju, rekao je za 24sata.hr Alen Ružić, prorektor za znanost i koordinator za epidemiju COVID-19 na Sveučilištu u Rijeci.

Studenti za vrijeme iseljavanja ne moraju biti prisutni ako su već otišli svojim kućama.

– To smo naglasili iz razloga da studenti koji su otišli svojim kućama i žive daleko, ne moraju samo zbog toga dolaziti u Rijeku te tako riskirati potencijalnu zarazu putem. Naravno, ako ima studenata koji žive blizu ili neki se neki od njih žele samostalno iseliti, to mogu učiniti. Mi apeliramo da ostanu svojim u svojim kućama i ne izlažu se zarazi, no nećemo ih spriječiti da dođu, pojasnio je Ružić za spomenuti izvor.

Oni studenti koji budu htjeli ostati živjeti u domu, imat će mogućnost useliti u Studentsko naselje Trsat, stoji u obavijesti koju su studenti dobili.

Ružić je za spomenuti izvor rekao da je izbor na studentsko naselje ‘Ivan Goran Kovačić’ bio strateški, zbog blizine respiratornog centra koje je udaljeno oko 500 metara.

– Klinički bolnički centar Rijeka, odnosno Klinika za neurologiju prenamjenjuje se u respiratorni centar za najteže oboljele. Odmah do nje nalazi se i Otorinolaringologija koja će primati manje teške slučajeve, dok će studentsko naselje ‘Ivan Goran Kovačić’ služiti kao dodatni bolnički kapacitet za pacijente oboljele od korona virusa, ali koji nemaju težih respiratornih problema, rekao je Ružić za 24sata.hr.


U našem prvom podcastu ugostili smo profesoricu Natašu Jokić-Begić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Tema je bila psihičko zdravlje u doba korone.

Pojasnila je i zašto je važno da vas roditelji puste spavati:

… kao i zašto je važno održavati rutinu za vrijeme samoizolacije!

Studenti moraju iseliti iz doma u Rijeci: Pretvorit će ga u karantenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap