Pretraga

Studenti na Savi dobili dnevni boravak: Nije riječ o tulumari pa je alkohol zabranjen

A- A+

Zahvaljujući trudu članova Studentskog odbora Stjepan Radić, stanari najvećeg hrvatskog studentskog doma dobili su dnevni boravak. Službeno otvorenje je bilo 27. ožujka u 18 i 30 sati, a za dnevni boravak iskoristila se prostorija stare pošte. Predsjednica Odbora Marijana Zubić otkrila nam je par detalja oko uređenja prostorije koja će služiti svim stanarima za druženje.

Foto: Facebook

Preko četiri tisuće stanara Studentskog doma Stjepan Radić od četvrtka 27. ožujka na raspolaganju imaju dnevni boravak. Zahvaljujući trudu Studentskog odbora Stjepan Radić, prostorija bivše pošte prenamijenjena je za mjesto gdje će se studenti družiti, ali i stvarati likovna djela. Predsjednica Odbora Marijana Zubić nam je otkrila tko je došao na tu ideju i kako su proslavili otvaranje dnevnog boravka na Savi.

Izdvojeni članak

Bivši stanari studentskih domova otkrili što im nedostaje iz domskih dana

Nova družiona kako bi se studenti na Savi bolje upoznali

Početkom godine članovi odbora su napravili ‘brainstorming’ na kojem su sastavljali prioritetnu listu po pitanju smještaja, prehrane i kulture na Savi te su tako došli i na ideju za uređenjem dnevnog boravka.

– Tehnologizacija je učinila svoje, Facebook je nažalost postao glavno mjesto susreta. Rijetko tko se u domu poznaje i pozdravlja. Starije generacije pamte druženja uz gitaru u 8. Paviljonu zbog kojih su znali ‘nastradati’ tako što bi dobili prijave zbog buke. Jednako tako i oni koji žive u 11. paviljonu posebno su osjećali potrebu za društvenim prostorom, zbog nedostatka čajnih kuhinja gdje koliko toliko imaš priliku upoznat ekipu s kata. Uz to, naša Savska točkica (likovna radionica) je imala potrebu za većim prostorom, tako da smo usput i njima osigurali mjesto i uvjete za nesmetan rad, objašnjava Marijana Zubić.

Dodala je kako se nova družiona u početku trebala smjestiti u u Paukovu garderobu, no kako se iselila pošta, odlučili su taj prostor iskoristiti za dnevni boravak, točnije mjesto okupljanja, druženja, gledanja filmova i igranja društvenih igara.

Proširila se i Savska točkica

Zbog ispita, prezentacijske večere Europskih igara mladih i ostalih obaveza članova Odbora, dnevni boravak je otvoren 27. ožujka, ali sponzore još nisu uspjeli naći tako da potraga za inventarom tek slijedi.

– Ekipa iz Savske točkice se ponudila da će uredit zidove pa da će prostor uskoro živnuti kad ga toniramo veselim bojama, istaknula je predsjednica Odbora.

Upravitelj doma Boženko Ćosić i te pomoćnica ravnatelja za smještaj u Studentskom centru Ružica Rajšić predali su ključeve studentima, uputili ih gdje se nalaze sanitarni čvor, ormari, pokretni stolovi, najavili da uskoro stiže i klima i time je prostor službeno otvoren.

Izdvojeni članak

Najčešće posudbe među stanarima zagrebačkih studentskih domova

Nije riječ o tulumari pa nema alkohola

– Treba naglasiti da ovaj prostor nije popularna tulumara, već dnevni boravak. Samo ime nas upućuje da će prostor biti dostupan tokom dana, najkasnije do 23 sata. Ključ se nalazi na porti, koju student samo zatraži od portira, uz predočenje X-ice. Studenti koji imaju želju svirati, dogovoriti neki stalni termin za neku aktivnost, mogu se javiti Studentskom odboru Stjepan Radić da ih zapišemo u raspored. Taj raspored je nekakav oblik okvira pravedne ‘regulacije’ kojeg vjerujemo da će se svi pridržavati, jer imamo pozitivna iskustva s ostalim prostorima, izjavila je studentica i stanarka doma na Savi Marijana Zubić.

Studentski odbor je na svojoj Facebook stranici objavio kako je unos alkohola u dnevni boravak strogo zabranjen, a kako je prostor nasuprot porte gdje se nalaze dežurni zaštitati, u Odboru vjeruju da problema neće biti.

– Smatramo da alkohol nije ‘must have’ za dobru zabavu u društvu prijatelja. Okruženi smo kafićima i klubovima, nije potrebno još i od ovog raditi nešto slično. Uz to, Studentski odbor Stjepan Radić je u fazi priprema za Svjetsko prvenstvo, tako da će biti prostora i za druženje uz alkohol, za kraj nam je otkrila predsjednica Odbora..

Studenti na Savi dobili dnevni boravak: Nije riječ o tulumari pa je alkohol zabranjen
Share via
Copy link
Powered by Social Snap