Pretraga

Studenti organiziraju humanitarnu akciju kako bi kupili invalidska kolica za kolegu

A- A+

Predivna gesta studenata iz Splita. U predblaganskog vrijeme darivanja pokrenuli su humanitarnu akciju kojom prikupljaju novac za kolegu Roka, kako bi mu mogli priuštiti nova elektromotorna invalidska kolica.

Roko Mihanović student je treće godine Pedagogije i Engleskog jezika na Filozofskom fakultetu u Splitu. Od svoje druge godina života bori se sa spinalnom mišićnom atrofijom. Njegovi kolege odlučili su mu, u ovo predblagdansko vrijeme, tradicionalno obilježeno darivanjem malo pomoći u toj borbi.

‘Budimo i mi čovjek drugom čovjeku’

Kako bi mu osigurali što veću samostalnost i slobodu, kolege iz Studentskog zbora Filozofskog fakulteta u Splitu organiziraju humanitarnu akciju kojom će prikupljati sredstva za nova elektromotorna kolica Scewo AG za Roka.  Radi se o naprednoj tehnologiji iz Švicarske koja bi mu uvelike olakšala kretanje i omogućila normalan život.

– Krajnosti se često ljube. Svjedoci smo čudnog vremena za čovjeka, za studenta, ali istovremeno svjedočimo i moru primjera u kojima je čovjke, više nego ikad, čovjek drugom čovjeku. Budimo i mi, kao i mnogo puta ranije, čovjek drugom čovjeku, student svom studentu – Roku Mihanoviću, studentu treće godine Pedagogije i Engleskog jezika i književnosti na našem Filozofskom fakultetu, stoji u poruci Studentskog zbora.

Novac za nova kolica počeo se prikupljati danas i prikupljat će se radnim danom od 10 do 16 sati u studentskoj menzi na splitskom Kampusu. Osim toga, sredstva se mogu uplatiti i na IBAN: HR2124070003106752535, u OTP banci d.d. Split, Jasna Mihanović, Mirni put 2, Split.

– Nitko bolje od Roka, njegove majke i prijatelja koji mu svakodnevno pomažu u prostoru Fakulteta i izvan njega, ne može opisati važnost i značaj novih kolica u njegovu životu, ali potrebu za slobodom, mladosti i studentskim danima proživljenim u nesputanom druženju s prijateljima, možemo osjetiti i mi, napisali su u dirljivoj objavi njegovi kolege iz Studentskog zbora.

Studenti organiziraju humanitarnu akciju kako bi kupili invalidska kolica za kolegu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap