Pretraga

Studenti podstanari, pozor: Još jedan grad objavio prijave za dodjelu subvencija za privatni smještaj

A- A+

Studentski centar u Rijeci objavio je poziv za dodjelu jednokratne subvencije studentima koji su podstanari. Uvjet je da su se studenti prijavili na natječaj za studentski dom, a nisu ga dobili do dana potpisa Sporazuma. Subvencija iznosi 248,86 eura jednokratno, a u Rijeci je može dobiti 396 studenata.

novčanica euro

Foto: srednja.hr

Kao što smo već i pisali, Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je kako će subvencionirati troškove stanovanja redovitih studenata kod privatnih stanodavaca koji se, unatoč ispunjenim uvjetima, nalaze na listi čekanja za stanovanje u studentskom domu. Tako je sada, nakon Zagreba, i Studentski centar u Rijeci potpisao sporazum s Primorsko-goranskom županijom o subvenciji te objavio postupak prijave za zainteresirane studente.

Subvenciju dobiva 396 studenata

Riječ je o jednokratnoj subvenciji od 248,86 eura, a može je dobiti najviše 396 studenata Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci koji stanuju kod privatnih poslodavaca na području Primorsko-goranske županije. Traže se studenti koji su u natječaju za studentski dom ispunili uvjete, no sobu nisu dobili. Važno je napomenuti da se navedeno ne odnosi na studente koji su do dana potpisa Sporazuma bili pozvani za smještaj s rang liste čekanja, ali su tu mogućnost odbili.

– Navedeni iznos predstavlja jednokratnu subvenciju koja ne utječe na pravo studenata da ostvare mogućnost subvencioniranog smještaja u objektima smještaja Studentskog centra u 2023. godini prema provedenom Natječaju za dodjelu prava na subvencionirano stanovanje redovitih studenata u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka i slobodnim kapacitetima učeničkih domova u akademskoj godini 2022./2023., stoji u obavijesti Studentskog centra u Rijeci.

Izdvojeni članak
studentski dom trsat rijeka

Još jedan studentski dom ljeti će biti otvoren za sve: Već je dogovoren smještaj sportaša

Prijave otvorene do 10. veljače

Svi koji zadovoljavaju navedene uvjete trebaju dostaviti potvrdu o redovitom studiju ne stariju od 30 dana te ispunjenu i potpisanu suglasnost do 10. veljače u 12 sati. To sve treba dostaviti skenirano na elektroničku poštu [email protected] ili osobno na recepciju Studentskog naselja Ivan Goran Kovačić ili recepciju Studentskog naselja Trsat svaki dan od šest do 22 sati. U suglasnosti je potrebno navesti i žiro račun na koji će uplata biti izvršena ako student dobije subvenciju. Suglasnost možete preuzeti ovdje.

Podsjetimo, Središnji državni ured potpisat će, osim sa Zagrebom i Rijekom, ugovore i sa Splitsko-dalmatinskom, Istarskom i Varaždinskom županijom te su sredstva namijenjena studentima koji studiraju u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici i Bjelovaru. U ostalim gradovima, naglasili su, nije bilo studenata koji prema stečenim uvjetima nisu ostvarili smještaj u kapacitetima studentskih domova.

novčanica euro
Share via
Copy link
Powered by Social Snap