Pretraga

Studenti, pogledajte u kojim gradovima možete dobiti subvenciju za smještaj u stanu

A- A+

Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak potpisala je Odluku o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2020./2021. Najviša je kvota za subvencionirani smještaj u studentskim domovima u Zagrebu, no tamošnjim studentima niti ove se godine neće sufinancirati smještaj kod privatnog stanodavca.

Foto: Unsplash

U narednoj akademskoj godini Ministarstvo znanosti i obrazovanja stanovanje u studentskim i učeničkim domovima te kod privatnog stanodavca subvencionirat će s 200 kuna, stoji u odluci koju je potpisala ministrica Divjak.

Izdvojeni članak

Objavljen natječaj za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu u 2020./2021.

– Kvota za subvencionirano stanovanje kod privatnog stanodavca utvrđuje se tako da ukupna kvota za subvencionirano stanovanje u studentskim i učeničkim domovima i kod privatnog stanodavca iznosi 15% ukupnog broja redovitih studenata koji imaju prebivalište izvan mjesta izvođenja studija na koji su upisani na temelju podataka iz Informacijskog sustava studentskih prava, stoji u Odluci MZO-a.

Privatni smještaj ove će se godine tako sufinancirati u Slavonskom Brodu, Zadru, Puli, Sisku, Karlovcu, Čakovcu, Bjelovaru, Križevcima, Koprivnici te Petrinji.

Način ostvarivanja prava na subvenciju za privatni smještaj propisan je Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje, a kolike su kvote Ministarstva za subvencioniranje smještaja možete vidjeti u dokumentu u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [155.91 KB]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap