Pretraga

Studenti potpisuju peticiju za povratak na fakultete od jeseni: Ne žele online nastavu

A- A+

Student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru pokrenuo je peticiju kojom se traži da se u novoj akademskoj godini model nastave vrati na onaj kakav je bio prije online nastave. Razlog tome je što smatra da je kvaliteta nastave značajno opala te studenti cijelog sveučilišta potpisuju peticiju, a za sada ju ih je potpisalo nešto više od njih tisuću.

Nicole Honeywill, Unsplash

Dario Hrkać student je koji je pokrenuo peticiju “Vratimo studente na fakultete”. Peticijom potpisnici, kojih je u trenutku pisanja ovog teksta (30. srpnja, 20202. u 14 sati) 1.036, traže da se uspostavi model kakav je i bio prije početka online nastave, za nastavak školovanja studenata.

Studeti koji potpisuju peticiju traže da se nastava u novoj akademskoj godini odvija na fakultetima, a peticiju upućuju Vladi Županije Zapadnohercegovačke, Vladi Hercegovačko-neretvanske Županije, rektoratu Sveučilišta u Mostaru, te nadležnim javnozdravstvenim i prosvjetnim vlastima i institucijama.

U tekstu peticije stoji da mnogi studenti nemaju uvjete za pohađanje online nastave te da je kvaliteta nastave opala kada se odvijala online. Tekst peticije prenosimo u cijelosti:

Tražimo da se uspostavi model kakav je i bio prije početka online nastave, za nastavak školovanja studenata.Kako ekonomija treba nastaviti, tako potpisivanjem ove peticije smatramo da se i obrazovanje treba nastaviti jer trebamo razmišljati o budućnosti, a i posljedicama po studente i njihovu budućnost mentalnog zdravlja, te i o budućnosti na tržištu rada, ali i o budućnosti cijelog našeg društva. Mnogi kolege nemaju savršene uslove za pohađanje online nastave, te se potpisivanjem ove peticije slažemo da je kvaliteta nastave znatno opala, te nam se čini da će, ukoliko se nastavi ovakva uspostava nastave, još više opasti kvaliteta iste. Socijalna funkcija obrazovanja ne može biti nadomještena online nastavom. Imajmo razumijevanja za studente i profesore Prirodno-matematičkih znanosti kojima prenošenje, a i upijanje znanja je iznimno teško(čak i nemoguće) putem online nastave, kao što je i slučaj i na drugim fakultetima. U slučaju razmatranja i donošenja odluke o nastavku online nastave tražimo da se, onima koji žele da pohađaju nastavu u zgradama fakulteta to i omogući.

Student Hrkać je za bljesak.info pojasnio kako će prikupljene potpise predati 15. kolovoza. Rekao je i da je iznenađen velikim odazivom studenata jer je uz potpise dobio brojne poruke potpore i razne ponude.

Studenti potpisuju peticiju za povratak na fakultete od jeseni: Ne žele online nastavu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap