Pretraga

Studenti, provjerite mailove: Započeo proces dodjele STEM stipendije od 10.800 kuna

A- A+

I ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje 3.400 državnih stipendije studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima znanosti. Za razliku od ostalih državnih stipendija, ova se ne dodjeljuje putem natječaja nego Ministarstvo automatski prepoznaje korisnike. Prvi mail za provjerom podataka Ministarstvo je potencijalnim korisnicima poslalo ovog ponedjeljka, čime je započela ovogodišnja procedura dodijele STEM stipendije.

Foto: Srednja.hr

Državna STEM stipendija se ne dodjeljuje putem natječaja, nego Ministarstvo automatski prepoznaje potencijalne korisnike i rangira ih temeljem podataka visokih učilišta. Ministarstvo znanosti i obrazovanja ovog je ponedjeljka uputilo svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti obavijest s uputama za provjeru podataka, čime započinje ovogodišnji proces dodjele STEM stipendije.

Podatke je moguće provjeriti od 2. studenoga od 8.00 sati do subote, 7. studenoga do 8.00 sati.

– Obavijest je poslana na njihove adrese elektroničke pošte evidentirane u AAI@EduHr sustavu u svrhu provedbe dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021. Studenti ispravnost podataka o broju ECTS-a i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature, provjeravaju na poveznici. Studenti se u aplikaciju prijavljuju vlastitim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Svim studentima bit će ujedno dodijeljena jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će nakon objave rang-lista moći utvrditi svoje mjesto na rang-listi. Primijete li studenti da njihovi podaci o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena nisu ispravni, trebaju se žurno obratiti visokom učilištu kako bi se nepravilni podaci ispravili, priopćeno je iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Izdvojeni članak

Ministarstvo otvorilo prijave za srednjoškolske stipendije od 18.000 kuna

Poručuju i da se studenti kojima su pogrešno uneseni podaci s državne mature trebaju obratiti Ministarstvu na adresu elektroničke pošte stem-stipendije@mzo.hr. Naglašavaju i da ako podaci nisu ispravljeni do propisanoga roka, smatrat će se ispravnima. Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih će podataka izraditi rang-liste.

– Ako student na svoju adresu elektroničke pošte u sklopu AAI@EduHr sustava zbog nekog razloga ne zaprimi predmetnu obavijest, napominjemo da ona nije preduvjet za konkuriranje za državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju e-poruke, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici, priopćili su iz MZO-a.

Podsjetimo, državna STEM stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine. Ukupno će, dakle, studenti koji ostvari pravo zaprimiti 10.800 kuna. Popis studija čiji studenti konkuriraju za državnu STEM stipendiju možete vidjeti ovdje.

Studenti, provjerite mailove: Započeo proces dodjele STEM stipendije od 10.800 kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap