Pretraga

Studenti, provjerite svoje mailove: Počela procedura dodijele STEM stipendija od 10.800 kuna

A- A+

I ove akademske godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje nekoliko vrsta državnih stipendija, među njima i onu za studente čiji se studiji nalaze u STEM područjima. Ova stipendija ne dodjeljuje se putem natječaja, nego Ministarstvo automatski prepoznaje korisnike temeljem podataka visokih učilišta. Prvi korak u dodjeli ovih stipendija je provjera tih podataka u sustavu, koju studenti mogu obaviti od ovog do idućeg ponedjeljka.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti obavijest s uputama za provjeru podataka. Obavijest je poslana na njihove elektroničke adrese evidentirane u AAI@EduHr sustavu u svrhu provedbe dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2021./2022., priopćeno je ovog ponedjeljka iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Podaci služe za formiranje rang-liste

Provjerom podataka započinje procedura podjele STEM stipendija. One se, naime, ne dodjeljuju putem natječaja, nego Ministarstvo automatski prepoznaje korisnike temeljem podataka visokih učilišta. Studenti ispravnost podataka koji se boduju, kao što je broj ECTS-a i prosjek ocjena, odnosno rezultati državne mature, provjeravaju u posebnom sustavu STEM stipendije na ovoj poveznici.

– Studenti se prijavljuju u aplikaciju vlastitim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Svim studentima bit će ujedno dodijeljena jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će nakon objave rang-lista moći utvrditi svoje mjesto na rang-listi. Primijete li studenti da njihovi podatci o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena nisu ispravni, trebaju se žurno obratiti visokom učilištu da bi se nepravilni podatci ispravili. Ako nisu ispravno navedeni podatci o rezultatima državne mature, studenti se mogu obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na elektroničku adresu: stem-stipendije@mzo.hr, poručuju iz Ministarstva.

Izdvojeni članak
novac kune

Natječaj za dodjelu državnih stipendija u 2021./2022. godini

Studenti do ponedjeljka mogu provjeriti podatke

Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti koordinatoru za STEM stipendije na visokom učilištu ili Ministarstvu znanosti i obrazovanja na istu adresu.

– Podatke je moguće provjeriti od ponedjeljka, 25. listopada 2021. godine, od 12.00 sati do utorka, 2. studenoga 2021. godine, do 12.00 sati. Ako podatci nisu ispravljeni do propisanoga roka, smatrat će se ispravnima te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste. Ako student na elektroničku adresu u AAI@EduHr sustavu zbog nekog razloga ne zaprimi predmetnu obavijest, napominjemo da ona nije preduvjet za konkuriranje za državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju e-poruke, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici, nagašavaju iz MZO-a.

Napomenimo kako će se i ove godine dodijeliti 3.400 STEM stipendija. Ta stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine, dakle godišnji iznos koji studenti mogu dobiti je 10.800 kuna. Trenutno su otvoreni i natječaji za državne sovio-ekonomske i stipendije za posebne skupine studenata u istom iznosu, a kako se za njih prijaviti provjerite na linku.

U nastavku možete vidjeti i popis svih studija čiji studenti konkuriraju za državnu STEM stipendiju, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Studenti, provjerite svoje mailove: Počela procedura dodijele STEM stipendija od 10.800 kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap