Pretraga

Studenti RIT Croatia prikupili 24.000 kuna za dobrotvorne svrhe

A- A+

Studenti kampusa u Dubrovniku i Zagrebu ove su godine na tradicionalnim humanitarnim aukcijama prikupili 24.000 kuna. Prikupljena sredstva donirat će se Udruzi za sindrom Down Zagreb i Marijanu Ogresti iz Cavtata

RIT Croatia studenti nastavljaju na poseban način obilježavati blagdansko razdoblje organiziranjem tradicionalne dobrotvorne aukcije u kojoj sudjeluju svi zaposlenici RIT Croatia i svi studenti.

Svake godine studentsko vijeće unaprijed bira primatelja sredstava koja će biti prikupljena tijekom aukcije te ju potom i organizira. Studenti i zaposlenici RIT Croatia sami doniraju različite predmete za koje se poslije natječu na samoj aukciji. Uz odličnu zabavu i atmosferu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti.

Ove su godine studenti u Dubrovniku prikupili 13.500 kuna za Marijana Ogrestu iz Cavtata. Marijan je teško nastradao u prometnoj nesreći 2010. godine te su mu potrebna sredstva i pomoć za rehabilitaciju. Studenti kampusa u Zagrebu su pak odlučili pomoći udruzi Down Zagreb koja pomaže djeci sa Down sindromom. Ovogodišnjom aukcijom prikupilo se 10.500 kuna koje će udruga koristiti za terapije u bazenu za bebe s Down sindromom.

Dubrovačkoj aukciji nazočili su Dragana i Damir Ogresta, Marijanovi roditelji, koji su se rado odazvali pozivu studenata te im se obratili sa par riječi zahvale.

– Što reći, dirnut sam činjenicom da su se studenti dubrovačkog kampusa RIT Croatia sjetili Marijana s kojim nemaju nikakav direktni odnos. Ovom gestom još jednom su pokazali brigu za pojedince u zajednici te se ja u Marijanovo ime i u ime cijele obitelji od srca zahvaljujem. Teško je naći riječi u ovakvim trenucima, teško je opisati ovaj osjećaj. Hvala još jednom na svemu i hvala što ste nas svojom pozitivnom energijom vratili u mlade dane, izjavio je Damir Ogresta.

Predsjednica udruge Down sindrom Zagreb, gđa. Natalija Belošević zahvalila je RIT Croatia na ovoj inicijativi.

– Ovim putem bi se u ime cijele Udruge i njezinih članova zahvalila RIT Croatia zajednici na velikodušnoj akciji što su za nas organizirali, te time Uduzi prikupili novčana sredstva koja će omogućiti terapije u bazenu za naše najmlađe članove Udruge u idućih šest mjeseci. Bilo je prekrasno družiti se s vašim studentima i zaposlenicima koji su pokazali veliki interes za rad naše Udruge, što nas je jako ugodno iznenadilo. Kako mi to znamo ponekad reći, razvoj zajednice vidi se po tome koliko se ona brine o nemoćnim članovima, a vi ste pravi dokaz toga kako nas prihvaćate u zajednici kao sebi ravnima. Puno vam hvala na svemu, izjavila je Natalija Belošević.

Studenti RIT Croatia prikupili 24.000 kuna za dobrotvorne svrhe
Share via
Copy link
Powered by Social Snap