Pretraga

Studenti RIT Croatia prikupili više od 36.000 kuna koje će donirati u humanitarne svrhe

Studenti RIT Croatia prikupili su na tradicionalnim humanitarnim aukcijama više od 36.000 kuna koje će donirati klubu roditelja nedonoščadi Palčići u Zagrebu i sugrađanki iz Dubrovnika koja je nastradala u prometnoj nesreći.

Foto: RIT Croatia

Prosinac je na RIT Croatia, uz ispite, obilježen i blagdanskim dobrotvornim aukcijama. Aukcije osmišljavaju i organiziraju studenti s ciljem i željom da pomognu lokalnim zajednicama.

Održan 4. Dan karijera RIT Croatia u Zagrebu

Studenti dubrovačkog kampusa ove su godine tijekom aukcije prikupili 21.200 kuna, a iznos će donirati sugrađanki iz Dubrovnika koja je nastradala u prometnoj nesreći kako bi joj pomogli pokriti troškove rehabilitacije. Zagrebački studenti prikupili su 15.160 kuna koje će donirati klubu roditelja nedonoščadi Palčići koji je osnovana s ciljem pomoći, edukacije i razmjene iskustava roditelja prijevremeno rođene djece te dugoročnog unapređenja skrbi za bolesnu i prijevremeno rođenu djecu.

Dobrotvorna aukcija organizira se svake godine i uvijek naiđe na vrlo veliki odazov studenata i zaposlenika RIT Croatia. Riječ je o jednoj od izvannastavnih aktivnosti s najdužom tradicijom na RIT Croatia. S ciljem da daju svoj doprinos zajednicama u kojima studiraju i žive, studenti i zaposlenici RIT Croatia doniraju različite predmete za koje se poslije natječu na samoj aukciji. Uz odličnu zabavu i atmosferu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti. Pritom je važno spomenuti da su, uz zaposlenike i studente, ovo događanje donirale organizacije i tvrtke s kojima RIT Croatia surađuje, kao i diplomanti koji su se rado odazvali pozivu za sudjelovanje.

Martina Perić, predsjednica Studentskog vijeća, objašnjava važnost ovakvih aktivnosti.

– Dobrotvorna je aukcija tradicionalno organizirana krajem zimskog semestra i osmišljena je kao
prilika za sve zaposlene, profesore i studente da zajednički sudjeluju u dobrotvornom cilju.
Ovogodišnju aukciju podržali su i članovi RIT Croatia zajednice, i mnoge tvrtke čiji broj raste iz
godine u godinu. To nas potiče da organiziramo sve bolje i veće akcije svake godine, kaže Martina.

Studenti RIT Croatia prikupili više od 36.000 kuna koje će donirati u humanitarne svrhe
Share via
Copy link
Powered by Social Snap