Pretraga

[FOTO] Studenti ružama iznenadili tete iz doma: ‘Ovo je mali znak zahvale što nam uljepšavaju život’

A- A+

Kada živite u studentskom domu, neizbježan dio vaših života su i tete koje ondje rade kao kuharice, spremačice, čistačice… Svojim pozdravom kada vas vide na hodniku i upute vam koju lijepu riječ mogu vam popraviti loš dan na faksu. Stoga su se za Dan žena odlučili odužiti i iznenaditi tete ružama i lijepim porukama.

Foto: Tomo Rajić

Akcija dvojice studenata iz Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu danas je izmamila osmijehe svim tetama koje rade u domu. Povodom Dana žena studenti Mihael Biškup i njegov prijatelj Tomo Rajić iznenadili su tete ružama i prigodnim porukama.

– Dragi naši studenti. Ugodno smo iznenađene vašom lijepom gestom. Počašćene smo i oduševljene, pogotovo vašim dirljivim poruka. Ostanite i dalje ovako vedri, veseli i romantični. Da nije vas, ne bi bilo ni nas. Vole vas tete iz K-2, poručile su tete iz studentskog doma.

A kako je sve to krenulo, otkrili su nam studenti Mihael i Tomo. Ideja se rodila na jednoj kavi i to dva tjedna prije Dana žena.

– Spomenuo sam da smo u srednjoj školi kupovali ruže za cure u razredu povodom dana žena. Sinula nam je ideja da bi tako nešto mogli napraviti za tete sa Save i odmah smo napravili shemu našega projektića. Kojih tjedan dana prije 8. ožujka otišli smo u Upravu predložit ideju upravitelju Save koji nam je dao totalnu potporu i uputio nas Studentskom odboru Save. Uprava nam je omogućila podatke o broju zaposlenica, započinje svoju priču student Mihael.

‘Cilj inicijative je napraviti mali znak zahvale za sve tete što nam kuhaju, čiste i uljepšavaju život u domu na Savi’

Kada su dobili podršku Uprave doma i Studentskog odbora, krenuli su s akcijom prikupljanja donacija za ruže.

– Cilj inicijative je napraviti mali znak zahvale za sve tete sa Save što nam kuhaju, čiste i olakšavaju/uljepšavaju život u domu na Savi. Što se financija tiče, u tom trenutku smo imali najpovoljniju ponudu po komadu ruže od 18 kn te smo se tom cijenom i vodili. Postavili smo si cilj da moramo skupiti 3.000 kuna kako bi kupili 170 ruža i obuhvatili sve djelatnice studentskog naselja Stjepan Radić. Plan je bio do nedjelje skupljati donacije, no već prvi dan smo skupili preko 93 posto traženog iznosa, ostatak smo skupili u subotu, objašnjavaju nam studenti.

Nakon prikupljanja novaca, sada se postavilo pitanje kako 170 ruža dopremiti do doma, pošto niti jedan od njih ne posjeduje automobil.

– Mnogi su nam pružili podršku i tople rijeci te nam je par osoba izašlo u susret s prijevozom. Ruže smo planirali nabaviti u ponedjeljak rano ujutro na istoku Zagreba, no u nedjelju navečer smo dobili znatno povoljniju ponudu od poduzeća Padma Flowers te su još ponudili dostavu ruža doslovno do sobe na Savi. Još jedno veliko hvala Padma Flowers jer su ganuti našom gestom donirali dodatnih 70 ruža, rekli su nam studenti.

‘Odnos s tetama je jako simpatičan, uvijek se pozdravimo i popričamo kada god se vidimo’

Dodali su kako im je u inicijativi pomogao i još jedan prijatelj Nikola koji je pomogao s organizacijom te obradom podataka u Excel tablici.

– Isto tako, ovo sve ne bi bilo moguće bez angažmana stanara doma na Savi, a i svih onih koji to nisu ali su i dalje sudjelovali. Odnos s tetama je jako simpatičan, uvijek se pozdravimo i popričamo kada god se vidimo, bilo u paviljonu, menzi ili negdje drugdje. Uvelike nam je pomogla podrška i brza reakcija svih uključenih u našu malu inicijativu, poručili su studenti iz Studentskom doma Stjepan Radić.

Otkrili su nam i kako planiraju još jedno malo iznenađenje na kraju današnjeg dana, a to je da će višak ruža podijeliti studenticama doma.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap