Pretraga

Studenti s nama podijelili dojmove iz menze na Filozofskom: Previše je lijepo, nije u duhu našeg faksa

Kad je jučer ujutro sat otkucao deset sati, prerezanom vrpcom otvorila se dugoočekivana menza subvencionirane prehrane na Filozofskom fakultetu. Ni minutu kasnije od svečanog otvaranja svoju je X-icu ondje, kao znak ‘osvete’ za godinama duge redove na Strojarstvu i FER-u, provukao student FSB-a. Nakon prvog gosta, u red je stala i ministrica Divjak, koja se prilikom otvorenja, uz dekanicu Vlahović-Štetić, predsjednicu Studentskog zbora Normu Trkovnik te Mirka Bošnjaka, sanacijskog upravitelja zagrebačkog SC-a, obratila okupljenima. Otprilike sat vremena nakon otvaranja posjetili smo novootvorenu menzu, ispitali nekoliko studenata o prvim dojmovima te naišli na dugačak red. Po svoj je obrok i prije podneva dolazilo mnoštvo studenata, no brojni su ‘domaći’ čekali da se stiša euforija.

Foto: Iva Habek |srednja.hr

Generacije studenata jednog od najvećih fakulteta u državi menzu su čekali još od 1965., a jučer su je, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja dobivanja javne ili privatne menze subvencioniranom prehranom, napokon dobili.

Nekoliko dana prije svečanog otvaranja, prvi smo ju posjetili i bili poprilično zadovoljni viđenim.

Rat triju menza doživio završetak

FSB-ovci odnijeli pobjedu u povijesnoj bitci oko menze na Filozofskom fakultetu

Potom smo u više navrata spomenuli event šaljiva naziva Masovni odlazak u menzu na filozofskom kojeg su osmislili administratori stranice Prosječni fsbovac kao pošalicu na godine predugog čekanja u redu u menzama FSB-a i susjednog FER-a.

Dolazak na taj event do jučer je ujutro potvrdilo više od 1.800 ljudi, no u međuvremenu su studenti Filozofskog krenuli u kontranapad. Taj je internetski šaljivi rat oko menze u petak napokon okončan.  U njihovom tonu rečeno, završio je sretno i u zajedništvu.

Kako bismo uvidjeli stanje na terenu, jučer prije podneva posjetili smo novootvorenu menzu na Filozofskom fakultetu.

Foto: Iva Habek |srednja.hr

Vijest o novoj menzi stigla i do Pule: Očekuje se nešto novo i moderno

[EKSKLUZIVNO] Prvi smo zavirili u još neotvorenu menzu na Filozofskom u Zagrebu: Izgleda obećavajuće

Jeste li možda bili u menzi?, pitali smo nekoliko studenata oko ulaza Fakulteta.

Nismo još, ali planiramo dok se raščisti gužva, uglavnom su nam odgovarali.

Ipak, kako se jučer ondje održavao Dan otvorenih vrata, novootvorena je menza privukla i brojne maturante.

– Vijest o menzi proširila se i do Pule, inače smo od tamo, a ondje smo došli zbog Dana otvorenih vrata, veselimo joj se, istaknula nam je jedna maturantica.

Andrea, također maturantica, kazala je kako od menze, budući da se o njoj puno pričalo, očekuje nešto novo i moderno.

Andreina je očekivanja menza svakako ispunila. Pored dugačkog reda studenata različitih fakulteta, prolazili su studenti zadovoljni hranom i prostorom.

Red ispred menze; foto: Iva Habek |srednja.hr

Previše je lijepo, previše mi se sviđa: Raznovrsnost ponude i ugodan interijer iznenadili studente

Rat za menze: Studenti FSB-a najavili pohod na Filozofski; a ‘filozofi’ kreću u kontranapad

– Uzela sam vegeterijanski menu i pizzu. Odlično je to što, ako je netko alergičan na nešto, može tražiti posebno. Cijene su kao na FSB-u pa je menza ispunila moja očekivanja, rekla nam je brucošica Filozofskog fakulteta.

Slično tvrdi i njena kolegica Laura koja je posebno zadovoljna raznovrsnošću ponude; lignjama, tortelinima, pečenom piletinom, junećim odreskom, varivom

Uz to, ovoj je studentici, kao i ostalim priupitanim studentima, drago što prvog dana i nije bila tolika gužva te je relativno brzo stigla na red.

Previše je lijepo, previše mi se sviđa. Nije u duhu  našeg faksa, ali nije da mi se ne sviđa. Sad se više ne možemo žaliti kako nemamo menzu i krpat’ se drugima. Hrana je fina, porcije su stvarno OK, čak bolje nego na FSB-u. Mislim, ovo je tek prvi dan pa imaju bogatu ponudu, ali nadamo se da će tako i ostati, iskreno će Antun, student Filozofskog.

Prolazeći pored punih stolova, naletjeli smo i na zadovoljnu ekipu s FSB-a,  i to upravo na onu koja je sudjelovala u kreiranju spomenutog Masovnog pohoda na filozofsku menzu.

Foto: Iva Habek |srednja.hr

Neće se više kasniti na predavanja zbog dugih redova: Unaprjeđenje kvalitete studentskog života

– Uredno je, ima malo filozofa, sad su se tek počeli okupljati, no želimo naglasiti da je prvi gost menze bio FSB-ovac. To smo učinili za sve naše pradjedove, djedove, očeve; sve one koji su godinama patili, a danas je došao dan kad se to promijenilo, šaljivo objašnjava Mislav, student FSB-a i kako ga kolege nazivaju, jedan od triju generala eventa.

Ovi studenti ističu da je inicijativu pohoda na menze pokrenuo njihov zapovjednik, prosječni fsbovac i da je tako malo po malo krenula rasprava. A onda i kontranapad filozofa.

Šilterica kao simbol protivljenja dugačkim redovima na FSB-u i FER-u; foto: Iva Habek |srednja.hr

Ministrica ručala u menzi na Filozofskom: Evo što se našlo na njenom tanjuru

– Nema gore stvari od izazivanja strojara na raspravu, opušteno dodaje Mislav.

U nešto ozbiljnijem tonu trojica studenata naglašavaju kako je otvaranje menze odlično; smanjit će gužve, a zbog čekanja u redu neće se kasniti na predavanja.

Iako nažalost nisam provukla X-icu i degustirala jučerašnju filozofsku ponudu, sudeći po vlastitom dojmu, izbor hrane ondje je bio veći nego primjerice onaj u menzi Studentskog centra na Savskoj, koju sam posjetila koji sat kasnije. I desert je na Filozofskom izgledao ukusnije.

Osim ponude i ugodnog interijera, veseli što je novootvorena menza prilagođena potrebama osoba s invaliditetom. Ugrađen je poseban pult pored lifta na kojem studenti s invaliditetom mogu jednostavno naručiti hranu.

– Studentski Centar je u suradnji s Filozofskim fakultetom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja nakon niza godina, na Filozofskom fakultetu otvorio restoran subvencionirane prehrane. Investicija je vrijedna oko 2 milijuna kuna, kapaciteta oko 1.500 obroka dnevno i 130 sjedećih mjesta. Dnevna ponuda će sadržavati minimalno dva menija, pet do sedam zasebnih raznovrsnih jela i jedan vegeterijanski menu. Od kad smo ga jutros otvorili, neprestano 70-ak studenata stoji u redu te izlaze zadovoljni, kazao nam je Mario Župan, pomoćnik ravnatelja za zajedničke poslove.

Popis zastrašuje više nego nagađate: Što smo sve dočekali prije nego Filozofski menzu

Uz to, dodaje da je ovim važnim potezom Studentski Centar podigao standard studenskog života na višu razinu.

S njegovim se riječima slaže i Norma Trkovnik, predsjednica Studentskog zbora Filozofskog fakulteta, koja se na otvaranju obratila okupljenima i prerezala vrpcu.

– Jako sam zadovoljna, otvorenje je prošlo odlično, a hrana je ukusna. Ovaj korak nam je važan jer unaprjeđuje kvalitetu studentskog života, zaključuje Trkovnik.

Više o otvorenju menze na Filozofskom fakultetu pročitajte na potonjim linkovima:

FSB-ovci odnijeli pobjedu u povijesnoj bitci oko menze Filozofskom fakultetu

[EKSKLUZIVNO] Prvi smo zavirili u još neotvorenu menzu na Filozofskom u Zagrebu: Izgleda obećavajuće

Provjerili smo kakvi će se objedi nuditi u menzi na Filozofskom: Jedna stvar će vas posebno obradovati

Rat za menze: Studenti FSB-a najavili pohod na Filozofski; a ‘filozofi’ kreću u kontranapad

Popis zastrašuje više nego nagađate: Što smo sve dočekali prije nego Filozofski menzu

foto: Iva Habek |srednja.hr

Studenti s nama podijelili dojmove iz menze na Filozofskom: Previše je lijepo, nije u duhu našeg faksa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap