Pretraga

Studenti se žale da predugo čekaju u redovima za menze, iz SC-a pojasnili gdje je ‘zapelo’

A- A+

Proteklih dana dio studenata požalio se kako su redovi za menze postali nesnosni jer se u njima predugo čeka. Kako su pojasnili iz Studentskog centra u Zagrebu, problem je nastao jer je na blagajne menzi stigao novi sustav za registraciju i naplatu jela. Nova aplikacija, kažu, sporije učitava identifikaciju studentske x-ice i izdavanje računa.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Kad ste gladni svaka minuta prije no što se domognete hrane čini se kao vječnost. To barem znaju studenti kada naiđu na duge redove u menzama. Proteklih dana mnogi od njih požalili su da se to čekanje u zagrebačkim menzama dodatno oduljilo.

Na blagajne je implementiran novi sustav

Iz Studentskog centra u Zagrebu pojasnili su koji su razlozi dužeg čekanja studenata u studentskim restoranima. Kako su nedavno rekli i iz Ministarstva, Sveučilišni računski centar (SRCE) po njihovu je odobrenju pokrenuo novu aplikaciju za registraciju i naplatu studentskih subvencioniranih konzumacija hrane na nivou RH, koji usporava proces registracije i naplate jela.

– Nova aplikacija ISSP Restoran REST API radi ‘online’ te značajno sporije učitava identifikaciju studentske x-ice i izdavanje računa. Nova aplikacija ne dopušta prekoračenje prava dnevnog limita subvencije, odnosno ISSP Restoran REST API odmah isporučuje status artikala, odnosno kontrolira koliko student može potrošiti prema Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata, stoji u obavijesti SC-a.

Izdvojeni članak
weapay beskontaktno plaćanje

Neki studenti su nam se požalili da im baš ne radi beskontaktno plaćanje u menzama

Što je s radnim vremenom menzi?

Napominju i kako, prema novoj aplikaciji, studenti u menzama studentskih centara na nivou Hrvatske ne može obrok platiti po punoj obračunskoj cijeni obroka. Dotaknuli su se i radnog vremena menzi.

– Trenutna satnica rada studentskih restorana dogovorena je s MZO i propisana postojećim Pravilnikom te ne predviđa mogućnost konzumacija izvan roka službenog radnog vremena restorana. U staroj aplikaciji bio je jedan sat tolerancije, zbog studenata koji su stali u red za čekanje za restoran unutar radnog vremena. Za izmjenu radnog vremena, potrebno je zatražiti odobrenje da restorani rade kao što je bilo ranije te će se SC Zagreb obratiti MZO-u, stoji u obavijesti Studentskog centra Zagreb.

Studente su pozvali i da prije ulaska u red za menzu provjere stanje na svojim x-icama kako bi se izbjegle gužve na blagajnama. Stanje na x-ici možete provjeriti na web stranici SRCA na ovoj poveznici, klikom na ikonu ‘studentska iskaznica’. Za registraciju ćete koristiti korisničko ime i lozinku iz sustava AAI@EduHr.

U posebnoj napomeni iz SC-a kažu da će redove smanjiti novi model bezgotovinskog plaćanja koji je nedavno uveden, odnosno plaćanje putem WeaPay aplikacije. No, ona je dostupna samo u nekim menzama, a i dio studenata požalio nam se, pisali smo ovih dana, da im aplikacija ne funkcionira ispravno. Primjerice, pojedini su se studenti našli u situaciji gdje su uplatili i po dvije stotine kuna na aplikaciju, no to ne bi bilo registrirano. Kada su krenuli skenirati barkod na aplikaciji i tako platiti račun, nije prolazilo te su na koncu morali platiti gotovinom.

Studenti se žale da predugo čekaju u redovima za menze, iz SC-a pojasnili gdje je ‘zapelo’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap