Pretraga

Studenti slabijeg socio-ekonomskog statusa imaju pravo na stipendiju od 7.500 kuna: Raspisan natječaj Sveučilišta Sjever

Sveučilište Sjever raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija i potpora studentima slabijeg socio-ekonomskog stanja. Iznos stipendije je 750 kuna mjesečno, a sredstva se dodjeljuju za deset mjeseci akademske godine.

Foto: Srednja.hr

Sveučilište Sjever ove godine dodjeljuje 16 stipendija i 10 potpora za oslobađanje od plaćanja školarine studentima slabijeg imovinskog stanja, a temeljem natječaja raspisanog ovih dana.

Objavljena imena dobitnika STEM stipendija: Evo u kojem ih je području dodijeljeno najviše

Stipendija iznosi 750 kuna mjesečno i dodjeljuje se za 10 mjeseci akademske godine, dakle, godišnje će student primati 7.500 kuna. Na natječaju se boduje kriterij uspješnosti kandidata, u prethodnoj akademskoj godini mora imati najmanje 55 ECTS-a. Uz to, prosječni prihod po članu kućanstva ne smije prelaziti 2.500 kuna.

Za dodjelu potpore za oslobađanje od plaćanja školarine u obzir se uzima kriterij napredovanja, točnije kandidat mora imati najmanje 50 ECTS-a u prethodnoj akademskoj godini. Također, mjesečni prihod po članu kućanstva ne smije prelaziti 2.500 kuna.

Pravo prijave na natječaj nemaju studenti koji su upisali mirovanje tijekom studiranja, koji su ove godine prva godina bilo preddiplomskog, bilo diplomskog studija i studenti koji već primaju stipendije financirane iz javnih izvora.

Rok za prijavu na natječaj je 30 dana od objave natječaja, a studenti prijave mogu poslati isključivo poštom na adresu: ‘Natječaj za dodjelu stipendija-potpora’, Sveučilište Sjever, Trg dr. Žarka Dolinara 1, 48 000 Koprivnica.

Obrasce za prijavu možete pronaći na ovoj poveznici, a tekst natječaja nalazi se u nastavku i ako vam nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Studenti slabijeg socio-ekonomskog statusa imaju pravo na stipendiju od 7.500 kuna: Raspisan natječaj Sveučilišta Sjever
Share via
Copy link
Powered by Social Snap