Pretraga

Studenti u Japanu zatražili asocijalna mjesta u menzama

A- A+

Japanski studenti ili barem dobar dio njih, nije voljan ćaskati s kolegama u menzi, pa čak ni gledati ih. Naime Sveučilište Kyoto, na zahtjev studenata je zamijenilo standardne stolove u menzama, te ih prilagodilo takozvanim ‘usamljenim mjestima’. Usamljena mjesta se nalaze uz stolove, kojima su stavljeni pregradni panoi na sredini.

Foto: odditycentral.com

Japanski studenti žele izbjeći druženja za vrijeme ručka, pa su poslali zahtjev Sveučilištu u Kyotu, da uvede u menzama takozvana ‘usamljena mjesta’. Karakteristika ovakvih pozicija je da stol u sredini ima pregradni pano, koji onemogućava razmjenu pogleda sa studentom, koji sjedi preko puta vas.

Izdvojeni članak

Hikikomori – pojam ekstremne socijalne izolacije mladeži

Odlazak na ručak s kolegama s fakulteta ili posla u većini je kultura odličan način relaksacije uma i prilika za bolje upoznavanje osobnosti bliskih suradnika i prijatelja. Međutim, očito je da studenti sa Sveučilišta u Kyotu, ne dijele takve životne vizije, piše odditycentral.com.

Sebe doživljavaju zauzetim mladim ljudima koji nemaju uvijek vremena pričati s vršnjacima, a kako im ne bi bilo neugodno zbog toga, poslali su svome Sveučilištu ovaj anti-društveni zahtjev.

Tako je onda Sveučilište zamijenilo standardne stolove s usamljenim mjestima, koja mogu koristiti oni koji nisu baš raspoloženi za ćaskanje. Kako prenose japanski mediji, ova mjesta postala su jako popularna među studentima. Oni mogu u miru pojesti svoj obrok, bez opterećenja da će ih netko gnjaviti neželjenim razgovorima.

Iako ovo zvuči malo čudno prosječnom Hrvatu, usamljena mjesta izbor su pojedinih studenata u Kyotu, na koja tamo nitko ne gleda s odbojnošću.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap