Pretraga

Studenti videom ‘Nema granica’ pokazali što je to volja i hrabrost

A- A+


Izdvojeni članak

Dobrim sportskim rezultatima do studija u Americi

Prespor sam, prejeo sam se za doručak, boli me glava, pas mi je alergičan i tako unedogled. Ukoliko ste prelijeni da se bavite bilokakvom fizičkom aktivnošću, razlog ćete uvijek naći. To znaju i studenti treće godine Kineziološkog fakulteta koji su videom ‘Nema granica’ pokazali da se uvijek možete i stignete baviti nekom aktivnošću.

Kako bi osvijestili ljude i pokazali im koliko je bitno baviti se sportom ili samo biti fizički aktivan studenti Branko Grman- Staničić, Darko Jelenić, Marko Grozdanić, Zoran Glavinić i Goran Grahovac snimili su video ‘Nema granica’. U sklopu kolegija Kineziološka rekreacija svaka grupa studenata mora snimiti video kako bi promovirala samu fizičku aktivnost i zdravlje. Ovi studenti odlučili su mnoge mlade na drugačiji način osvijestiti o njihovim granicama.

– Obično studenti snimaju sami sebe do rade sklekove ili trče, no mi smo htjeli pokazati da bez obzira kolike su naše mogućnosti, možemo uvijek biti tjelesno aktivni i pobrinuti se za naše zdravlje i kvalitetu života, ispričao nam je Goran Grahovac, jedan od autora videa.

U spotu su prikazani ljudi ograničenih sposobnosti zbog fizičke hendikepiranosti, no koji su i dalje aktivni i bave se sportom. – Ovim ljudima se samo možemo diviti na tako jakoj volji i hrabrosti, jer danas zbog sjedilačkog načina života i lijenosti sve je manje mladih koji se bave sportom, rekao je Grahovac.

Za kraj ističe kako je naše tijelo stvoreno da se kreće i giba, a svi bismo to trebali što ćešće primjenjivati.

U nastavku pogledajte motivacijski video studenata.