Pretraga

Studenti u Zadru očito ne vide smisao studentskih zborova: Izbori se stalno odgađaju jer nema dovoljno kandidata

A- A+

Studentski izbori na Sveučilištu u Zadru odgodili su se dva puta za redom, a danas je na web stranicama postavljena odluka o tome da se odgađaju po treći put i to za 21. i 22. svibnja. Zanimljivo je da je prije toga, 4. svibnja objavljen dokument koji je sadržavao popis kandidata i izgledalo je da će se izbori održati prema planu. Međutim, radilo se o listi s nedovoljnim brojem kandidata, a rok za podnošenje kandidatura je istekao. Ta obavijest i popis kandidatura izbrisani su danas prije nego li je objavljena spomenuta vijest o ponovnom odgađanju izbora.

Sveučilište u Zadru | Foto: Silvija Vuković, srednja.hr

Kandidati za studentske izbore u Zadru pokušavaju se skupiti od 30. siječnja kada je rektorica Sveučilišta Dijana Vican donijela Odluku o raspisivanju izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zadru i studentske zborove na sveučilišnim odjelima. Izbori su se prvo trebali održati 18. i 19. ožujka, zatim su odgođeni za 8. i 9. travnja, potom ponovno za 7. i 8. svibnja, a danas je objavljena još jedna odgoda prema kojoj bi se izbori trebali održati 21. i 22. svibnja.

Izdvojeni članak

Nitko neće u studentski zbor: Izbori odgođeni po drugi put jer nema dovoljno kandidata

Izbori u Zadru konstantno se odgađaju jer nema dovoljno zainteresiranih studenata koji bi se kandidirali za studentski zbor, što su nam bili potvrdili sa Sveučilišta. Konkurencije na izborima očito neće biti, pa će izbori, kada god da se održe, biti samo pro forme, no veći je problem što još uvijek nema dovoljno zainteresiranih kandidata, a izbori se svakako moraju održati ove akademske godine.

Prvo objavili nedovršen popis kandidata, zatim izbrisali tu obavijest i objavili da se izbori ipak odgađaju

Zanimljivo je da je prije današnje objave o najnovijoj odgodi izbora, na stranicama Sveučilišta 4. svibnja postavljena obavijest u kojoj se nalazio dokument s kandidatima za zborove odjela i zbor Sveučilišta. U tom dokumentu primijetili smo manjak kandidata. Naknadno su na listu dodani još neki kandidati, no i dalje ih je bilo premalo (ovaj dokument smo preuzeli sa web stranica Sveučilišta prije nego li je uklonjen).

Poslali smo upit Sveučilištu u Zadru da nam pojasne kako će se izbori održati ako nema dovoljno kandidata te zašto su se neki kandidati dodali naknadno ako je prijava kandidatura istekla još prije nekoliko dana. Odgovor na upit nismo dobili, ali obavijest i dokument s popisom kandidata izbrisani su sa stranica Sveučilišta te je postavljena nova obavijest o odgodi izbora.

Odluka o odgodi studentskih izbora:

Studenti u Zadru očito ne vide smisao studentskih zborova: Izbori se stalno odgađaju jer nema dovoljno kandidata
Share via
Copy link
Powered by Social Snap