Pretraga

Studenti zagrebačkog doma konačno došli na svoje: U paviljonima otvoreni dnevni boravci s TV-om

A- A+

Studenti stanari zagrebačkog Studentskog doma ‘Ante Starčević’ – Šara konačno su dobili prostorije za opuštanje. Za korištenje su u tri paviljona spremni dnevni boravci s televizorima. No, oni koji će ih koristiti morat će poštivati određena pravila.

dnevni boravak šara

Dnevni boravak na Šari | foto: Domski odbor SD Ante Starčević, Facebook

Domski odbor doma ‘Ante Starčević’ izvijestio je kako se napokon realiziraju dnevni boravci u sklopu prvog, drugog i trećeg paviljona tog doma, koji će studentima malo uljepšati pauze između učenja, predavanja i rada. U dnevne boravke postavljena su dva dvosjeda i televizija. TV za sada ima osnovnih desetak programa, ali iz studentskog odbora navode da će raditi na tome da se ostvari internetski pristup kako bi se studenti i osobno mogli spojiti na TV.

Oni koji će koristiti dnevne boravke moraju slijediti i nekoliko pravila. Dnevni boravci otvaraju se u 8 sati i zatvaraju u ponoć, a služe isključivo za mirna okupljanja stanara. Alkohol se ne smije unositi i konzumirati, unutra nema pušenja i puštanja glasne glazbe. Hrana i bezalkoholna pića se smiju se unositi, ali u umjerenim količinama.

Izdvojeni članak
Projekcije budućeg studentskog doma u Bjelovaru

Još jedan grad u Hrvatskoj dobiva studentski dom: Imat će menzu, knjižnicu, dnevni boravak i – teretanu

Portiri će obilaziti prostorije i prekinuti te evidentirati nepravilno korištenje prostorija, dok studenti za ponašanje u neskladu s kućnim redom mogu disciplinski odgovarati. Studenti odgovaraju i za eventualnu štetu nastalu tijekom korištenja. Također, korisnici nakon korištenja dnevni boravak moraju ostaviti čistim, bez ostataka hrane ili otpada.

– Vodite brigu da daljinski za TV ne nestane, nije nikome od nas to od koristi te generalno vodite brigu o namještaju i prostoru. Uz već postavljeni namještaj dodat ćemo još nekoliko stavki, no proces nabave malo je drugačiji od prijašnjeg i možda će se malo odužiti, stoji u objavi domskog odbora Šare.

Copy link
Powered by Social Snap