Pretraga

Studenti žele subvencije za pokaze i tijekom ljetnih mjeseci

A- A+

Samoborska studentica pokrenula je peticiju kojom želi ostvariti prava na subvenciju za prijevoz i tijekom ljetnih mjeseci. Zbog ispita i studentskih poslova mnogi studenti trebaju mjesečne pokaze u srpnju i kolovozu pa bi im dodatnih 100 kuna za prijevoz znatno olakšalo situaciju.

Grad Samobor svojim studentima tijekom 10 mjeseci u godini sa sto kuna subvencionira prijevoz, ali tijekom srpnja i kolovoza naknada se ne isplaćuje zbog ljetne pauze, objavljeno je na web stranici Radio Samobora.

Izdvojeni članak

Studenti pokrenuli peticiju SCZG-u da objavi pravilnik za studentske domove u lipnju

– Mnogi studenti ispite imaju do sredine srpnja te koncem kolovoza, a pokazi trebaju i svima onima koji rade tijekom ljeta studentske poslove u Zagrebu ili pak uče u tamošnjoj Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici, kaže studentica Sara Čučić, koja je pokrenula skupljanje potpisa.

Peticija će biti dostavljena u Upravni odjel za društvene djelatnosti. Pročelnik Juro Horvat kaže da je do sada bio jako mali interes za subvencije tijekom ljetnih mjeseci, no ako se ukaže potreba za tim najavljuje da će udovoljiti studentima i osigurati sredstva za iduću akademsku godinu.

Peticiju je do sada potpisalo 50-ak studenata, a svi zainteresirani to mogu učiniti do 10. rujna, on line tako da Sari na e-mail adresu [email protected] ili facebook profil pošaljete svoje ime prezime i studentski status.

Copy link
Powered by Social Snap