Pretraga

Studentica Kolinda Grabar-Kitarović odslušala prvo predavanje na FPZG-u

A- A+

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odslušala je u ponedjeljak prvo predavanje na doktorskom studiju Politologije. Riječ je o kolegiju ‘Je li EU antitotalitaran projekt?’, a predaje ga voditelj studija prof. dr.sc. Zoran Kurelić.

Službena fotografija predsjednica.hr

Kolegij ‘Je li EU antitotalitaran projekt?‘ moguće je pod obavezno upisati sa smjera Političke teorije ili EU i Hrvatska, dok ostatak kolega upisuje ovaj kolegij kao izborni, što je slučaj studentice Grabar-Kitarović.

Izdvojeni članak

Predsjednica želi biti Studentica – Pa što?

Diskretno osiguranje Predsjednice

Predsjednica je u ponedjeljak na Pantovčaku imala konzultacije s čelnicima političkih stranaka nakon čega je od 17:15 do 19:45 slušala svoje prvo predavanje na FPZG-u.

– Osiguranje je u potpunosti neovisno postavljeno u odnosu na studentski prostor, odnosno niti malo se ne ometa sloboda studenata. Dapače, nisam niti primijetio nekakve posebne mjere na fakultetu što smatram kako je bila osnovna briga određenih pojedinaca u javnosti. O točnim detaljima mislim da je neumjesno govoriti, no sloboda studentskog kretanja je jednaka kao i do sada na fakultetu, rekao nam je jedan od kolega Grabar-Kitarović koji je želio ostati anoniman.

Izdvojeni članak

Imamo studenticu: Kolinda Grabar-Kitarović prva na rang listi smjera

Visoki nivo akademske rasprave

Naš izvor kaže da se javljala za riječ kao i veliki broj drugih kolega studenata, a u svakom trenutku je ostavljala dojam studenta koji propituje materiju koja se uči i predaje.

Zanimalo nas je li s njezinim dolaskom bila narušena koncentracija studenata, na što se osvrtao bivši ministar znanosti Gvozden Flego, a naš sugovornik tvrdi da se to nije uopće dogodilo.

– Smatram kako je doktorski studij upravo zbog studenata profila poput kolegice predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na zaista visokom nivou što se tiče kvalitete akademske rasprave, zaključuje student doktorskog studija Politologije.

Studentica Kolinda Grabar-Kitarović odslušala prvo predavanje na FPZG-u
Share via
Copy link
Powered by Social Snap