Pretraga

Studentima novinarstva iz Zagreba ‘balkanski CNN’ nudi priliku za praksu

A- A+

Prva regionalna televizija s 24-satnim programom vijesti N1, nastala u suradnji s globalnom TV mrežom CNN, pokreće program stažiranja s ciljem da talentiranim studentima iz regije omogući stručnu praksu kroz modernu multimedijalnu produkciju. Tako će najbolji studenti iz Zagreba, Sarajeva i Beograda, imati priliku provesti nekoliko mjeseci u centrima N1 televizije u navedenim gradovima i na taj način svoje teorijsko znanje upotpuniti praktičnim znanjima o televizijskom i online novinarstvu u krugu vrhunskih profesionalaca.

N1 je prva regionalna 24-satna news televizija koja sa stalnim emitiranjem programa starta u rujnu, a već neko vrijeme pripreme su u punom jeku. Ova televizija, nastala u suradnji s globalnom TV mrežom CNN, pokreće internship program s misijom da talentiranim studentima iz Zagreba, Sarajeva i Beograda omogući svladavanje izazova multimedijalne produkcije, pišu mojevijesti.ba.

Izdvojeni članak

Gdje i kako možete volontirati te besplatno putovati svijetom

Naime, najbolji studenti s novinarskih fakulteta u prijestolnicama Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije tako će dobiti priliku nekoliko mjeseci provesti u N1 centrima u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu te da u krugu vrhunskih profesionalaca svoje teorijsko znanje nadopune praksom u televizijskom i online novinarstvu.

– Naša kuća je ekskluzivni partner CNN-a u regiji i kao društveno odgovorna kompanija želimo doprinjeti podizanju standarda novinarstva kroz edukaciju mladih kadrova.

U sva tri centra zaposlili smo dokazane televizijske profesionalce i sad smo u prilici da otvorimo naša vrata talentiranim studentima koji žele od njih da uče kako bi stekli praktična znanja, rekao je direktor programa N1 za BiH Amir Zukić. Dodajmo da će ovu funkciju u Hrvatskoj obnašati Dubravko Merlić.

Inače glavni investitor N1 projekta je United Group, vodeća ‘pay TV’ platforma u jugoistočnoj Europi.

Za sada nije poznato hoće li se prijave studenata za volontiranje na N1 televiziji vršiti putem natječaja ili nekim drugim selekcijskim postupkom.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap