Pretraga

Studentska pravobraniteljica traži suradnike: Znate li koje su sve zadaće njenog Ureda?

A- A+

Studentska pravobraniteljica Sveučilišta u Zagrebu objavila je javni poziv za suradnike u svom Uredu. U potrazi je za dva izvršitelja – volontera koji će ovim putem imati priliku steći vrijedno iskustvo, a prijave se zaprimaju do 25. listopada.

Foto: Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Facebook

Po jedan izvršitelj u Uredu pravobraniteljice Barbare Šimić traži se na mjestu suradnika pravobraniteljice Sveučilišta u Zagrebu te na mjestu voditelja mrežnih stranica Ureda. Svi zainteresirani svoju prijavu mogu poslati do 25. listopada na e-mail adresu [email protected]. Kako stoji u pozivu, prijave izvan navedenog roka neće se razmatrati, a prijavljeni kandidati bit će pozvani na razgovor s pravobraniteljicom.

Za prijavu su potrebni sljedeći dokumenti: potvrda o statusu studenta, kratko motivacijsko pismo i životopis.

U ovom kontekstu valja za one koji ne znaju, a možda se žele prijaviti za posao, spomenuti i zadaće Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu. Pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta te ih savjetuje o načinu ostvarivanja njihovih prava. Osim toga, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava, a s nadležnim tijelima Sveučilišta raspravlja o pitanjima ostvarivanja prava studenata. Studentski pravobranitelj obavlja i ostale poslove od interesa za ostvarivanje prava studenata.

Studentska pravobraniteljica Barbara Šimić uočila je kako su studenti poprilično neinformirani o svojim pravima te joj se uglavnom obraćaju kada su ona već prekršena. Kako bi se ta praksa umanjila, odlučila je izdati brošuru koja će informirati studente o njihovim pravima, a možete ju vidjeti na ovoj poveznici.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap