Pretraga

Studentska udruga dobila nagradu Ureda Europskog parlamenta: ‘Imamo mnogo ideja i planova’

A- A+

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj ovogodišnju je nagradu Europski građanin dodijelila društvu za neuroznanost NeuroSplit. NeuroSplit je osnovan 2015. godine na Medicinskom fakultetu u Splitu, a priznanje dobiva za iznimna postignuća projekta With One Dream United koji obuhvaća niz događaja, radionica, humanitarnih akcija i predavanja.

europski građanin

Predstavnici NeuroSplita primili su nagradu Europski građanin od europarlamentaraca Sunčane Glavak i Tomislava Sokola
Foto: Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj PR

Nagradu su predstavnicima društva za neuroznanost NeuroSplit uručili europarlamentarci Tomislav Sokol i Sunčana Glavak. Govoreći u ime dobitnika, Miro Vuković istaknuo je da je projekt With One Dream United ostvario neočekivane rezultate te kao primjere naveo konferenciju Nobelovi dani (Nobel Days) i međunarodni kongres Praktična znanja za studente.

Na konferenciji su četvorica Nobelovaca predstavili svoja znanstvena otkrića i životni put studentima i srednjoškolcima iz cijele države, a kongres je kroz radionice studentima iz biomedicionskog područja ponudio praktična znanja za buduću profesionalnu karijeru. Vuković je zahvalio svim partnerima udruge te studentima koji su kako je rekao ‘uzrok, razlog i način’ na koji je projekt With One Dream United ugledao svjetlo dana.

– Mladi smo profesionalci, a ono što dijelimo je zajednička želja za danjim radom u korist naše zajednice. Imamo mnogo ideja i planova koji će, nadamo se, dobiti široku podršku, poručio je Vuković.

Voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Simeonova Staničić istaknula je da se nagrada Europski građanin dodjeljuje udruženjima, organizacijama i pojedincima za postignuća i aktivnosti kojima se promiču razumijevanje te jača europski duh solidarnosti i zajedništva. Europski parlament dodjeljuje priznanje odabirom nacionalnih laureata u svakoj državi članici EU-a.

europski građanin
Share via
Copy link
Powered by Social Snap