Pretraga

Studentski budžet: Kako uštedjeti na namirnicama

A- A+

Većina studenata hrani se u studentskim menzama, no njihov broj mogao bi pasti zahvaljujući poskupljenjima, ali i ne baš kvalitetnim namirnicama. Donosimo savjete uz pomoć kojih ćete uštedjeti koju kunu na proizvodima koje kupujete u trgovinama.

Studentske menze su unatoč nedavnom poskupljenju i dalje najjeftinija varijanta prehrane, no nekim studentima bitnija je kvaliteta nego cijena. Ipak, malo tko se može razbacivati novcem, stoga donosimo savjete za uštedu pri kupnji namirnica u trgovinama.

Izdvojeni članak

Studenti zahvaljujući menzama uštede čak do 50 kuna po obroku

Kupujte stvari koje često koristite u većim količinama

Jedna od dobrih taktika je kupovanje stvari u većim količinama. Naravno, pod tim ne mislimo na to da kupujete sve što je sniženo samo zato jer je cijena manja, već se to odnosi na stvari koje najviše koristite. Takve namirnice kad se nalaze u paketima manje koštaju, nego kada ih kupujete jedno po jedno. Ipak, ovdje bi mogli nasjesti na trik, jer to pravilo ne vrijedi uvijek. Potrudite se pa na licu mjesta izračunajte isplati li se zaista kupovanje pojedine namirnice u većoj količni. Nemojte da vas zavara pakiranje od tri, četiri ili pet komada neke namirnice, pa da mislite da je zbog toga jeftinije.

Ako jedete puno salate i svaki tjedan kupujete dresing u trgovini, možda biste trebali razmisliti o tome da kupite veću bocu istog. Ne kupujete ju samo zato što više vrijedi, već zato jer konzumirate toliko dresinga da opravdate cijenu veće količine.

Kod nekih namirnica najviše plaćate marku

Ne bojte se kupovati proizvode koji nisu toliko reklamirani kao neki poznatiji. Najčešće su oni iste kvalitete kao i razvikani brendovi, a koštaju puno manje. Kako god bilo, morat ćete sami otkriti koji su brendovi vrijedni ekstra novaca.

Kuhanje i iskorištavanje ostataka

Kuhanje je često za početnike stresna misija, no isplati se naučiti, budući da uvijek možete iskoristiti ostatke koje niste pojeli taj dan. Na taj način ćete uštedjeti novac, koji doslovno bacate kad ostavite komade pizze u restoranu ili bilo što drugo što pojedete vani.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap