Pretraga

Studentski centar: ‘Caffe bar Lašćina nije trajno zatvoren’

A- A+

Prilikom posjeta studentskom restoranu u sklopu doma na Lašćini, uvjerili smo se da, unatoč naznačenom radnom vremenu, Caffe bar zjapi prazan. Naime, stanari tog doma kao i drugi studenti koji se hrane na Lašćini ne mogu popiti kavu ili neki drugi napitak jer u Studentskom centru nisu bili zadovoljni dnevnim prometom. Sanacijski upravitelj za prehranu Mirko Bošnjak otkrio nam je da Caffe nije trajno zatvoren te da se traži model koji će povećati broj konzumenata i minimalno pokriti troškove poslovanja. No, kako to nisu mogli ni prije privremenog zatvaranja, niti ponovnim otvaranjem studenti u baru neće imati pravo na subvenciju.

Foto: srednja.hr

U sklopu menze na Lašćini nalazi se Caffe bar koji već neko vrijeme nije u funkciji. Na ulazu je naznačeno radno vrijeme kafića (od 7:30 do 21:00 svakim danom, osim nedjelj) no nema konobara, aparat za kavu je izgašen, a gosti sami ulaze za šank i u plastične čaše pune vodu iz slavine. 

– Kafić ne radi nikako, no ne znamo zašto. Zapravo ne sjećam se ni kad je zadnji put radio, samo znamo da radno vrijeme stoji, a zaposlenih nema i hladnjaci su prazni, rekao nam je Matej, stalni posjetitelj lašćinske menze, otkrivši nam ono što smo u već uobičajnoj ophodnji studentskih restorana i sami zaključili.

Izdvojeni članak

Neizvjesno je hoće li dom na Savi dobiti pekaru i fast food, no menze neće raditi iza 22 sata

Caffe bar nije dobro poslovao pa privremeno zatvoren

Slijedeći taj trag potražili smo odgovore od uprave doma i nadležnih u SC-u. Nakon kraćeg prebacivanja s jedne adrese na drugu relativno brzo smo dobili i konkretno objašnjenje.

– Caffe bar Lašćina, na kojem su radila dva konobara, ostvarivao je dnevni promet niti 100 kuna. Dakle, promet šanka na mjesečnoj razini je manji od 2 000 kuna, odgovorio nam je sanacijski upravitelj za prehranu u zagrebačkom SC-u Mirko Bošnjak. Dodao je kako Studentski centar koji je u sanaciji nije mogao uz takvu zaradu izdvajati plaće za dva konobara.

Valja napomenuti kako u spomenutom kafiću, kao što je to slučaj i u drugim sličnim objektima, studenti nisu ostvarivali pravo na subvenciju odnosno kava, čaj i drugi napici se nisu mogli kupovati na iksicu.

Izdvojeni članak

Otkrivamo misterij ‘Majburgera’ iz menze na zagrebačkoj Ekonomiji

Kavu studenti ne mogu plaćati preko X-ice

Bošnjak je još otkrio kako konobari nisu dobili otkaz, već su raspoređeni zbog potrebe posla na druge ugostiteljske objekte zagrebačkog SC-a, dodavši kako Caffe nije trajno zatvoren. Naime, uprava Studentskog centra je u fazi pronalaska modela koji će povećati broj konzumenata i minimalno pokriti troškove poslovanja.

Kad će do ponovnog otvaranja spomenutog ugostiteljskog objekta doći nije još poznato.