Pretraga

Studentski centar ima novog-starog šefa: Iz rektorata nam ne žele otkriti tko je bio drugi kandidat

A- A+

Nakon izlaska iz osmogodišnjeg perioda sanacije, zagrebački Studentski centar konačno ima redovnog upravitelja. Radi se o novom-starom šefu Mirku Bošnjaku, kako nam je potvrđeno iz rektorata zagrebačkog sveučilišta. Bošnjak je u jednoj fazi prijave za tu funkciju imao i protukandidata, no o kome se radi, kao ni informacije o pobjedničkom programu rada – nismo uspjeli dobiti od rektorata.

mirko bošnjak

Mirko Bošnjak, novi-stari šef zagrebačkog Studentskog centra (drugi s desna)
Foto: Ivan Božić, srednja.hr

Zagrebački Studentski centar devet godina bio je u sanaciji. Konkretno, nije mogao poslovati normalno i bez ograničenja zbog nagomilanog duga od preko 150 milijuna kuna koji je, pak, nastao upravo zahvaljujući lošem poslovanju. Kroz taj je period, u najvećem obimu, sanacijski upravitelj bio Mirko Bošnjak. Koncem srpnja odlukom Vlade SCZG izlazi iz sanacije, a Bošnjak postaje vršitelj dužnosti upravitelja, dok se na javnom natječaju ne izabere redovni.

Bošnjak izabran za redovnog šefa

Odlukom o prestanku sanacije, ingerencija nad Studentskim centrom ponovno je vraćena pod okrilje zagrebačkog sveučilišta. Tako je na čelo upravnog vijeća te institucije zasjeo rektor Damir Boras, a početkom akademske godine raspisan je i natječaj za redovnog upravitelja Studentskog centra. Iako je sve zakonski bilo u redu, dosta nas je začudila činjenica da je natječaj bio otvoren samo devet dana, uključujući nedjelju i blagdan; konkretno, kandidati su se mogli prijaviti u periodu od 25. listopada do 2. studenog.

Kako u javnosti nakon završetka tog perioda nisu odjeknule informacije o eventualnom izboru novog upravitelja, pretpostavljali smo da je postupak još u tijeku. Nakon što početkom tjedna dobili neslužbenu informaciju da je za redovnog upravitelja izabran dugogodišnji sanacijski šef Mirko Bošnjak, uputili smo upit zagrebačkom rektoru Borasu. Boras nam u pisanom odgovoru potvrđuje da je dvoje kandidata predalo potpunu dokumentaciju, no razgovorima nakon pristupa samo jedan – Bošnjak. Njega na koncu Upravno vijeće jednoglasno odabire kao redovnog upravitelja SCZG-a, a mandat mu kreće 25. studenog.

Izdvojeni članak

SC Zagreb traži novog ravnatelja: Natječaj traje samo devet dana i to s vikendom i blagdanom

Uputili nas na ‘službe’

Rektora Borasa u istom smo upitu, valja naglasiti, pitali i za Bošnjakov program na temelju kojeg se kandidirao te ga zamolili da nam ga proslijedi. Osim toga, kako nam u prvom odgovoru to nije specificirano, od rektora smo tražili da nam kaže tko je bio drugi kandidat. U oba smo odgovora, osim gore navedenih informacija, dobili uputu da se obratimo Studentskom centru, ‘čije su službe provodile natječaj’. Stoji tako u odgovoru koji nam stiže od Tamare Dagen, suradnice u uredu za odnose s javnošću zagrebačkog sveučilišta.

Upravno vijeće zagrebačkog Studentskog centra izabralo je Bošnjaka za redovnog upravitelja. Na čelu tog vijeća nalazi se, naglasimo još jednom, rektor Boras pa stoga nije jasno zašto od njega nismo uspjeli dobiti odgovor o programu upravitelja, kao ni informacije o njegovu protukandidatu, već smo umjesto toga upućeni na ‘službe’ SCZG-a. Neovisno o tome, g. Bošnjaku smo nakon objave ovog teksta poslali upit te ga upitali da nam pošalje svoj pobjednički program te da nas informira o tome tko je bio njegov protukandidat.

Studentski centar ima novog-starog šefa: Iz rektorata nam ne žele otkriti tko je bio drugi kandidat
Share via
Copy link
Powered by Social Snap