Pretraga

Studentski centar objavio što je potrebno za jednokrevetnu sobu u domu: Evo do kad morate poslati prijavu

A- A+

Studentski centar u Zagrebu objavio je što se sve mora obaviti kako bi dobili jednokrevetnu sobu u jednom od zagrebačkih studentskih domova, kao i upute o tome kako i gdje slati dokumentaciju

Studentski dom Stjepan Radić

Hodnici Studentskog doma Stjepan Radić (Sava)
Foto: Dominik Smolak

Studentski centar u Zagrebu nedavno je raspisao natječaje za smještaj u studentskim domovima, a danas su upravo objavili posebne upute za one koji bi se htjeli natjecati za jednokrevetne sobe.

Iz zdravstvenih razloga

No, kao i uvijek – jedno su želje, a drugo mogućnosti. Da biste dobili sobu u jednokrevetnoj sobi morate imati određen zdravstveni razlog. Drugim riječima, te su sobe rezervirane za ljude koji iz opravdanih razloga trebaju zasebni smještaj. SCZG je objavio kako će molbe i dokumentaciju za jednokrevetne sobe iz zdravstvenih razloga primati Služba za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Zahtjevi i medicinska dokumentacija, koja ne smije biti starija od dvanaest mjeseci, šalje se na adresu:

NZZJZ „Dr. A. Štampar“
Služba za školsku i adolescentnu medicinu – za Povjerenstvo
Mirogojska 16
10 000 Zagreb

Rok je krajem kolovoza

Molbu za jednokrevetnu sobu mogu podnijeti učenici koji su završili srednju školu tekuće školske godine; dakle, brucoši najesen kojima je ovo prva prijava za dom. Studenti fakulteta i visokih učilišta prema nadležnosti. Povjerenstvo će, ističu iz SCZG-a, utvrditi listu studenata prema težini zdravstvenih teškoća te listu studenata kojima se ne preporučuje smještaj u jednokrevetnu sobu zbog zdravstvenih kontraindikacija. Liste će biti dostavljene Studentskom centru koji ih objavljuje na svojim mrežnim stranicama, po abecednom redu, radi zaštite privatnosti studenata.

Rok za dostavu molbi i zdravstvene dokumentacije je 27. kolovoza 2021. godine. Cilj postupka je napraviti listu studenata prema težini zdravstvenih teškoća, a bez kontraindikacija za smještaj u jednokrevetne sobe u studentskom domu. Postupak provodi Povjerenstvo specijalista školske medicine. Student koji je nezadovoljan stručnim mišljenjem Povjerenstva specijalista školske medicine Zavoda može u roku od 8 dana objave liste studenata podnijeti prigovor e-poštom na e-adresu: p[email protected]. Prigovor možete osobno dostaviti na adresu:

NZZJZ „Dr. Andrija Štampar”
Služba za školsku i adolescentu medicinu, Stručni kolegij
Mirogojska cesta 16
Zagreb

Nekima se ne preporučuje jednokrevetna

Stručni kolegij Službe za školsku i adolescentnu medicinu razmatra prigovor i po provedenom postupku donosi stručno mišljenje u roku od osam dana od dana zaprimljenog prigovora. Mišljenje Stručnog kolegija Službe za školsku i adolescentu medicinu Zavoda dostavlja se podnositelju prigovora na naznačenu elektronsku adresu iz prigovora ili poštom preporučeno na adresu prebivališta, odnosno boravišta. Stručno mišljenje Stručnog kolegija Službe za školsku i adolescentu medicinu je, napominju zi SCZG-a, konačno.

Prednost smještaja u jednokrevetne sobe imaju oni studenti s rangirano težim zdravstvenim teškoćama kojima će boravak u jednokrevetnoj sobi olakšati brigu o bolesti, a da boravkom u samostalnom smještaju ne izlažu riziku vlastito zdravlje. Bolesti i stanja za koja nije preporučen smještaj u jednokrevetne sobe zbog potencijalne ugroze zdravlja ili života su epilepsija, šećerna bolest, srčane tegobe, recidivirajuće sinkope, vrtoglavice i ostala stanja kod kojih je moguć iznenadni gubitak svijesti.

Copy link
Powered by Social Snap