Pretraga

Studentski dom na Savi dobio nekoliko novih stvari: I trgovina bi se mogla uskoro otvoriti

A- A+

Studentski odbor objavio je kako se ovaj tjedan puno toga dogodilo u Studentskom domu Stjepan Radić na Savi. Stigli su novi ruteri za internet, nove stolice za učionice te je raspisan i natječaj za trgovimu s osnovnim potrepštinama za studente.

Studentski dom Stjepan Radić (3)

Studentski dom Stjepan Radić | Foto: Ramona Ščuric/srednja.hr

Studentski domovi u Zagrebu, iako nisu najgori na svijetu, nisu baš na najboljem glasu. Neki su dijelovi renovirani, a neki se, realno, gotovo pa raspadaju. Negdje nema kvalitetnog interneta i nedostaje sadržaja koje bi stanari htjeli vidjeti. Tako je u svakom domu, pa i na Savi, točnije Studentskom domu Stjepan Radić gdje je smješteno više od 3 tisuće studenata. No, stvari su se, izgleda, počele mijenjati.

Izdvojeni članak

Studenti konačno useljavaju u novi dom: Ima 796 mjesta, fitness dvoranu, čajne kuhinje…

Novi ruteri, stolice, koševi za smeće…

Još prije nekoliko mjeseci dobili smo neslužbene informacije da se novoimenovani studentski odbor dao u rješavanje problema koje su studenti primijetili u Domu Stjepan Radić. Recimo, činjenice da trgovina s osnovnim potrepštinama za studente ne radi mjesecima, da neki studenti imaju baš velikih problema s internetom, da navečer ne mogu ući u dom kad dolaze iz izlaska jer su vrata zaključana.

Studentski odbor sinoć je izvijestio kako su sve te stvari, više manje, riješene. Objavljen je natječaj za trgovinu, što znači da bi se u skorije vrijeme tamo netko trebao smjestiti i ponovno početi s radom. To znači da će studenti opet dobiti, u sklopu doma, dućančić s osnovnim potrepštinama po nešto nižim cijenama nego drugdje.

Osim toga, stigle su nove stolice u učionice, a u starim paviljonima postavljaju se novi ruteri za internet. Od stanara na Savi, kažu iz studentskog odbora, primili su obavijest da su tehničari posljednjih dana počeli s montažom. Osim toga, ulaz u dom, sa strane gdje se nalazi Kineziološki fakultet (KIF), bit će srijedom i petkom otvoren do 1 sat poslije ponoći. Naravno, uz predočenje ključa.

‘Trudimo se uljepšati i olakšati život’

Novost je ida oko krugova, gdje se studenti skupljaju, i gdje smo mogli zamijetiti dosta smeća nakon burnijeg izlaska, dolaze kante za smeće. Uskoro na funkciju stupa i novi noćni upravitelj, a kako kažu iz studentskog odbora, dogovorit će s njim sastanak te će studente nakon toga obavijestiti o novostima koje upravitelj planira uvesti.

– Trudimo se svim silama uljepšati i olakšati nam naš zajednički život, pišu u studentskoj grupi doma Stjepan Radić.

Ipak, napominju studentima da oni nisu izvršno tijelo, već da je studentski odbor zamišljen kao posrednik između studenata stanara na Savi i uprave Studentskog doma, pa i samog Studentskog centra koji je pokrovitelj svih zagrebačkih domova.

Screenshot objave studentskog odbora doma Stjepan Radić

Screenshot objave studentskog odbora doma Stjepan Radić

Studentski dom Stjepan Radić (3)
Share via
Copy link
Powered by Social Snap