Pretraga

Studentski harač: Trošak obrade prijave za dom 100 kuna

A- A+

Novi krug prijava za studentske domove u kojem se studenti prijavljuju za smještaj u studentskim domovima za akademsku godinu 2015./2016 je u tijeku. Uz potrebnu dokumentaciju navedenu u natječaju, potrebno je i uplatiti 100 kuna za ‘troškove obrade natječaja za smještaj u studentske domove’. Studenti su ogorčeni i pitaju se na što će se utrošiti novac od prijava gotovo šest tisuća studenata koji bi inače bili smješteni u SD Cvjetno naselje i SD Stjepan Radić, a sada će zbog obnove domova velik dio studenata tražiti alternativni smještaj.

Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

EKSKLUZIVNO: Poništen natječaj za obnovu Save i Cvjetnog – Ne zna se kada kreću radovi

Studentski domovi ‘Sava’ i ‘Cvjetno’ trebaju se obnoviti zbog Europskih sveučilišnih igara koje će se sljedeće godine održati u Rijeci i Zagrebu. Poništen je natječaj za obnovu domova, zbog čega su studenti ponovno u problemima. Prvo im je bilo rečeno da će se u domove moći useliti krajem listopada, pa onda nakon zimskih praznika, a sada se zbog pokretanja novog postupka javne nabave treba dogovoriti i treći rok, a gotovo šest tisuća studenata koji bi inače bili smješteni na ‘Savi’ i ‘Cvjetnom’ traže alternativni smještaj.

Izdvojeni članak

[Reakcije studenata] Ogorčeni na poništenje natječaja za obnovu Save i Cvjetnog

SC ne odgovara na naše upite

– Taj se natječaj trebao organizirati najmanje godinu dana unaprijed jer je cifra prevelika da se neozbiljno shvati. Previše je studenata koji o tome ovise, nas šest tisuća i naši fakulteti ovise o tome. Svi smo tamo prvenstveno zbog financija, jer nam je to najpovoljnija opcija, kaže Kristina Šaronja, studentica koje je inače smještena u domu Cvjetno Naselje, a trenutno je na ljetnom smještaju na Savi. Kristina dodaje kako je razočarana odnosom zagrebačkog SC-a prema studentima, osobito u usporedbi s Rijekom, gdje se, kaže, studentski standard kontinuirano popravlja.

SC ne odgovara na naše upite o tome što će biti s novcem od prijava gotovo šest tisuća studenata koji bi inače bili smješteni na ‘Savi’ i ‘Cvjetnom’. S obzirom na to da svatko od njih za prijavu daje 100 kuna, radi se o ukupnoj sumi od gotovo 600.000 kuna. Broj slobodnih kreveta se smanjio(op.a SC ne barata s informacijom u kojem periodu će koliko kreveta biti dostupno), studentski troškovi povećani, a SC će zaraditi jednako na prijavnicama kao i prethodnih godina.

– U zadnje vrijeme su imali stvarno previše gafova, jako se neodgovorno ponašaju prema nama. Ne znam uopće niti za koji dom bi s prijavila, vjerojatno će biti navala na ‘Šaru’, a niti zašto bi se prijavila, samo će od nas pokupiti po 100 kuna za prijavu, a u domu ćemo možda biti par mjeseci, kaže Katarina Lukec, studentica koja je inače smještena u domu Cvjetno naselje, a trenutno je na ljetnom smještaju na Savi. 

Studentski harač: Trošak obrade prijave za dom 100 kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap