Pretraga

Studentski predstavnici sutra organiziraju prosvjed ispred SC-a: ‘Žalosno je, imamo najlošije uvjete’

A- A+

Predstavnici studenata na Sveučilištu u Zagrebu, okupljeni u Studentski zbor, sutra organiziraju prosvjed ispred zagrebačkog SC-a. Žalosno je, kažu, da studenti našeg najvećeg i najstarijeg sveučilišta – Sveučilišta u Zagrebu – imaju najlošiji studentski standard. Zbog toga traže da ravnatelj SC-a Mirko Bošnjak ode u mirovinu prvom prilikom, a studente su pozvali da se odazovu na prosvjed i daju im podršku.

Ivan Pavao Boras, u pozadini zgrada rektorata Sveučilišta u Zagrebu

Ivan Pavao Boras, glavni predstavnik studenata na zagrebačkom sveučilištu
Foto: Studentski zbor | srednja.hr

Nedugo nakon što je Studentski zbor, koji okuplja predstavnike studenata na Sveučilištu u Zagrebu, jednoglasno izglasao da Mirko Bošnjak, šef Studentskog centra mora ići u penziju, stiže nova akcija.

‘Najstarije sveučilište ima najlošije uvjete’

U srijedu, 7. lipnja u 10:30 sati na plato ispred zagrebačkog SC-a studentski predstavnici će se okupiti kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo trenutnom upravom i vizijom Studentskog centra u Zagrebu. Svoj prosvjed nazvali su ‘Studenti za promjenu‘.

– Smatramo da je žalosno kako najveće i najstarije Sveučilište u Hrvatskoj ima najlošije uvijete što se tiče studentskoga standarda. Svjedoci smo kako su mnoga Sveučilišta unatrag par godina mnogo uložila i napredovala u pogledima studentskoga standarda. Neadekvatnost smještajnih kapaciteta, nemar za studentskom prehranom i nepostojeći digitalni procesi su samo neki od mnogobrojnih problema s kojima se studenti susreću, napominju studentski predstavnici na društvenim mrežama.

Ovim okupljanjem, na koje pozivaju sve studente, žele pokazati, kažu, da su aktivni sudionici akademske zajednice i da njihov glas – vrijedi.

Izdvojeni članak
mirko bošnjak sjedi na stolici u prvom redu

Studenti traže da šef Studentskog centra Mirko Bošnjak ode u – mirovinu: Glasat će za to na sjednici

‘Treba li još koji razlog?’

Studentski standard, dodaju, nije napredovao pod ovom upravom. Štoviše, posljednjih se sedam godina konstantno, vele, urušavao. Manjak radne snage, skraćeno radno vrijeme te, kako kažu, ‘mizerna i nekvalitetna ponuda’ samo su neki od pokazatelja nemara, kažu studentski predstavnici.

– Osobno smatram da je poražavajuće kako Studentski centar najvećeg i najstarijeg hrvatskog sveučilišta imati najlošiju uslugu prema studentima. Na skupštini smo više puta pričali o nemaru uprave prema studentskoj prehrani. Kvaliteta i ponuda su užasni u posljednje vrijeme, a tome možemo pridodati činjenicu kako je SC opet objavio smiješan raspored (ne) rada menzi zbog blagdana, rekao nam je Ivan Pavao Boras, predsjednik sveučilišnog Studentskog zbora.

Prije koju godinu, kaže nam, Zbor je upozoravao da Studentski centar ne ulaže 12 posto koje bi trebao u  studentski standard.

– Izbacivanje studenata iz doma i neznanje u naplati smještaja za vrijeme potresa su također bile teme o kojima smo već pisali. Kontroverzni pravilnik o prehrani i privilegirani, isprike privremeni smještaj su također teme koje smo spominjali i mi kao zbor, te i vi kao mediji. Treba li još koji razlog za objasniti naše nezadovoljstvo i zahtjev za mirovinom, pita se glavni studentski predstavnik Boras.

Copy link
Powered by Social Snap