Pretraga

Studentski selfie godine Mate Stipića na povijesnoj fotografiji Save

A- A+

Na prostoru između prvog i devetog paviljona studentskog doma Stjepan Radić preko 200 studenata sudjelovalo je u stvaranju povijesne fotografije s kojom žele obilježiti srcu prirastao izgled doma prije njegove rekonstrukcije. U sklopu priprema za Europske sveučilišne igre, dom će biti rekonstruiran, a velika čast fotografiranja ovog događaja prigodno je pripala stanaru i fotografu Mati Stipiću.

Foto: Mate Stipić

Povijesna fotografija Save je svojevrsna najava Radićevih dana koji će se održati 29. i 30. svibnja, a poslužit će i kao naslovnica godišnjaka časopisa Sava.

Iz domskog odbora su izrazito zadovoljni i iznenađeni velikim odazivom i interesom koji su iskazali sustanari.

– Duh zajedništva koji vlada na Savi, opet je prepoznat i dokazali smo da možemo ostvariti zacrtane ciljeve te smo sretni što smo realizirali ovako jednu lijepo zamišljenu ideju. Kao članica odbora, htjela bih se zahvaliti svima na sudjelovanju i organizaciji, a posebno našem mladom i itekako perspektivnom fotografu Mati Stipiću, koji je našu ideju realizirao u djelo, rekla je Manuela Ivić.

Povijesna fotografije Save | Foto: Mate Stipić

U pozivu studentima tražili su da svi dođu u što većem broju kako bi dali podršku projektu i Stipiću koji se boji visina, ali prema rezultatu čini se da nije imao problema s milenijskom fotografijom i studentskim selfijem godine sa 50 metara visine.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što me je Studentski odbor Stjepan Radić izabrao za fotografa ove Povijesne fotografije Save. Svi koju su sudjelovali su odlično surađivali i meni su olakšali posao unatoč velikoj vrućini. Nadam se da će ova fotografija ostati lijepa uspomena ‘stare Save’, rekao je Mate Stipić.

Studentski selfie godine Mate Stipića na povijesnoj fotografiji Save
Share via
Copy link
Powered by Social Snap