Pretraga

Studentski zbor od Ministarstva traži da povećaju subvenciju za 537 studenata koji neće dobiti dom

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu poslao je dopis Ministarstvu znanosti i obrazovanja u kojemu navode zabrinutost za 537 studenata koji neće dobiti mjesto u studentskom domu prilikom objave rezultata natječaja, i to zbog smanjenog kapaciteta doma prilikom izvanrednih okolnosti. Predlažu povećanje subvencije za 537 studenata ispod crte s obzirom na visoke cijene stanova.

Foto: Dominik Smolak

Pisali smo o tome da SC Zagreb ove godine raspolaže s manje ležajeva u studentskim domovima prilikom rasporeda studenata po natječaju i to zbog izvanrednih situacija. Prethodnih godina broj ležajeva bio je 6.935, dok će ove godine pasti na 6.398.

Zbog toga je dopis Ministarstvu znanosti i obrazovanja poslao Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu. Kako kažu, učinili su to zbog 537 studenata kojima prijeti nedobivanje studentskog smještaja “zbog manjka sposobnosti Studentskog centra u organizaciji udomljavanja unesrećenih građana”.

U svojoj objavi na Facebooku optužuje SC da kontinuirano ne ulaže u unaprjeđenje studentskog standarda niti se ulaže u već postojeću infrastrukturu-

– Za svakog korisnika studentskog doma, Ministarstvo obrazovanja plaća subvenciju SC-u od 200 kuna. Naš prijedlog je da se subvencija, s obzirom na visoke cijene stanova, poveća s 200 na 500 kuna za 537 studenata ispod crte na Natječaju SCZG za smještaj, napisali su.

Studentski zbor od Ministarstva traži da povećaju subvenciju za 537 studenata koji neće dobiti dom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap