Pretraga

U studentskim domovima u Zagrebu još ima praznih mjesta: Spuštena bodovna granica za useljenje

A- A+

U studentskim domovima u Zagrebu još uvijek ima praznih mjesta. Zato je Studentski centar ponovno spustio bodovnu granicu za useljenje, koja sada iznosi 1.350 bodova.

Foto: Dominik Smolak

Studentski centar u Zagrebu ponovno je spustio bodovnu granicu za useljenje studenata u domove. Za smještaj se mogu prijaviti studenti koji su na ljetos održanom natječaju ostvarili 1.350 bodova i više.

Izdvojeni članak

Kako preživjeti život u domu: Pripreme na suživot s potpunim strancima

– Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodne granice dužni su useliti u studentske domove zaključno do 22. listopada 2020. Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodne granice raspored po studentskim domovima mogu vidjeti na svojim osobnim web profilima, priopćili su iz SC-a.

Ističu i kako je ove godine useljenje moguće isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu. 

– Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine, poručili su iz SC-a.

Od ove je godine novost i da stanari koji usele u dom do 15. dana u mjesecu plaćaju puni iznos mjesečne stanarine, a od 16. dana u mjesecu plaćaju polovicu iznosa mjesečne stanarine. Prilikom useljenja (tj. potvrdom rezervacije smještaja) stanar je dužan podmiriti iznos prve mjesečne stanarine koja će se knjižiti kao depozit. Iznos depozita jednak je iznosu mjesečne stanarine kategorije smještaja i sobe na koju je student ostvario pravo, novo je pravilo SC-a.

U studentskim domovima u Zagrebu još ima praznih mjesta: Spuštena bodovna granica za useljenje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap