Pretraga

Sudjelujte u jedinstvenom programu mobilnog novinarstva FPZG-a

A- A+

Ako ste zainteresirani za mobilno i građansko novinarstvo, Fakultet političkih znanosti u suradnji s Y-NEX partnerom pokrenuo je program mobilnog novinarstva. Radi se o online programu u kojem se u 20 tjedana kroz šest modula obrađuju različite teme i stječu vještine koje bi trebao imati svaki dobar novinar.

Foto: Facebook; European Youth News Exchange

Fakultet političkih znanosti je u suradnji s EU partnerima kroz projekt Y-NEX pokrenuo MOOC program mobilnog novinarstva koji započinje 23. siječnja.

Izdvojeni članak

Novinarstvo-tečaj ili fakultet?

Program se odvija online kroz 20 tjedana, a kroz šest različitih modula: Media Literacy and Human Rights, Mobile Journalism Technology, Mobile Journalism Storytelling, Mobile Journalism Production, Intellectual Property Rights, Digital Entrepreneurship.

Polaznici će tako učiti o osnovnim alatima i vještinama koje bi mobilni novinar trebao imati te što znači biti medijski pismen u vremenu zasićenom medijskim sadržajima. Naučit ćete ponešto i o tome kako prenijeti svoju priču te što je potrebno za stvaranje uspješne reportaže, kao i o etičkoj strani novinarstva i zaštiti intelektualnog vlasništva.

Detaljnije o programu i modulima koje ne smijete propustiti pročitajte na službenim web stranicama FPZG-ovog partnera Y-NEX-a, a na potpuno besplatan MOOC program prijaviti se možete putem ove poveznice.

Copy link
Powered by Social Snap