Pretraga

Šuljao se ‘Savom’ i pokušavao provaliti u sobe

A- A+

Unatoč tome što zaštitari dežuraju 24 sata na dan u Studentskom domu “Stjepan Radić”, dvije je studentice prije nekoliko dana napao nepoznati počinitelj koji im se ušuljao u sobu i ukrao torbice. Upravitelj doma Boženko Ćosić uputio je zamolbu studentima da zatvaraju protupožarna vrata te, ako primijete nešto sumnjivo, odmah pozovu zaštitare.

Foto: Ivan Božić|Srednja.hr

Stanarka sa “Save” doznala je da je opljačkana tek idući dan, nakon što su je iz uprave doma pozvali na razgovor. Obavijestili su je da joj je pronađen novčanik, za koji nije ni primijetila da je ukraden, te dvije torbe.

Izdvojeni članak

Studentima na Savi masovno se kradu bicikli, Uprava tvrdi da to ne može spriječiti

Iz uprave su joj poručili da sve prijavi policiji, a uz pomoć kamera koje pokrivaju veći dio doma zaštitari su u međuvremenu uhvatili provalnika. Na početku je priznao krađu, ali poslije i da je ukrao i novac. Djevojci su stvari vraćene. Lopova su studenti prethodno uočili kao sumnjivog, no to nije spriječilo krađu. Unatoč preciziranju da je provalio samo u treći paviljon, student Marko Marić kaže da je pokušao provaliti i u njegovu sobu u drugome paviljonu, ali je pobjegao nakon što ga je vidio. Ističe da se u domu osjeća sigurno i podsjeća studente na važnost zaključavanja soba, što može spriječiti razne neugodnosti.

S njim se ne slaže studentica Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije koja smatra da dom nije dovoljno sigurno mjesto te da bi zaštitari trebali bolje raditi svoj posao jer su se slične situacije već događale. Godine 2015. manijak je vrebao na studentice te im ulazio u tuš- kabine i dočekivao ih same, skriven na parkiralištu. Tada su stanovnici “Save” pokrenuli i inicijativu s ciljem pomoći zaštitarima u bržem pronalasku uljeza.

Piše: Tamara Horvat za Global

Share via
Copy link
Powered by Social Snap