Pretraga

Sutra istječe rok za žalbe na rezultate državne stipendije: Ostalo još skoro 500 stipendija, ima nade i za one ispod crte

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja 8. prosinca objavilo je privremenu rang-listu dobitnika državne socio-ekonomske stipendije. Stipendija se dodjeljuje u četiri kategorije, dobilo ju je 9.509 studenata, a isplaćivat će se za devet mjeseci akademske godine u mjesečnom iznosu od 1.200 kuna. Nepodijeljena je još 491 stipendija, a žalbeni rok za one koji ju nisu dobili istječe sutra.

Studentima kojima je stipendija dodijeljena prema privremenim rezultatima natječaja, danas u podne istječe rok za prihvaćanje Uvjeta stipendiranja i unos broja žiro računa. Oni koji stipendiju nisu dobili, a sudjelovali su u natječaju, na privremene se rezultate mogu žaliti do sutra.

Podsjećamo, na natječaj je ukupno pristiglo 14.040 prijava, a od 10.000 stipendija za sada je dodijeljeno njih 9.509.

Izdvojeni članak

Objavljeni rezultati natječaja za dodjelu 10.000 državnih stipendija za godinu 2017./2018.

– Po okončanju žalbenog postupka (Prigovori se podnose zaključno s danom 16. prosinca 2017. godine. Kao datum podnošenja prigovora uzimat će se datum poštanskoga žiga), a sukladno odluci Povjerenstva rang-liste će se pomicati do ispunjenja kvote od 10.000, kazali su nam iz Ministarstva.

Prigovori se šalju isključivo poštom na adresu:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Donje Svetice 38
10 000 Zagreb
s naznakom: ‘Prigovor na rezultate Natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija za akademsku godinu 2017./2018.’

Prve isplate stipendije od 1.200 kuna kreću već ovaj tjedan, a dobitnicima će na račun sjesti tri mjesečne rate – za listopad, studeni i prosinac. Ovim putem valja napomenuti kako nije moguće istovremeno primati i STEM i socio-ekonomsku stipendiju, o čemu više možete pročitati na ovom linku.

MZO će provjeravati podatke o prihodima i prijavljivati nepravilnosti

U listopadu je u javnosti buku izazvala vijest kako je troje djece ministra iz BiH, čiji su prihodi kućanstva 17.300 kuna, dobilo stipendiju MZO-a za studente slabijeg imovinskog stanja. Stipendija je nakon par dana vraćena, a iz MZO-a naglašavaju da će se upravo podaci o prihodima strože provjeravati.
– Napominjemo kako će Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s nadležnim institucijama provjeravati podatke dane u izjavi o članovima obitelji i njihovima prihodima te ukoliko se utvrdi da isti ne odgovaraju stvarnom stanju Ministarstvo će po službenoj dužnosti podnijeti prijavu nadležnim tijelima, poručuju iz MZO-a.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap