Pretraga

Sutra se otvara najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj: Bacite oko na prve fotografije njegova interijera

A- A+

Prvi studentski dom u Vukovaru u utorak svečano otvara svoja vrata, što će zasigurno obradovati studente tamošnjeg Veleučilišta ‘Lavoslav Ružička’. Ovaj dom jedan je od najmodernijih u Hrvatskoj – sobe, između ostaloga, imaju klimu, TV i mini-kuhinju. Uz to što sutra dobivaju dom, vukovarski bi studenti u dogledno vrijeme trebali dobiti i novu menzu.

Studentski dom ‘Leopold’ prvi je dom za studente u Vukovaru, a svoja vrata svečano otvara u utorak. Kako smo pisali još sredinom rujna, u njega će biti smješteno najviše 108 studenata i to u 50 dvokrevetnih i osam jednokrevetnih soba, od kojih su dvije prilagođene potrebama osoba s invaliditetom.

Sobe moderno opremljene

Izdvojeni članak

Sobe imaju klimu, TV i mini-kuhinju: Pogledajte prve fotografije najmodernijeg studentskog doma u Hrvatskoj

Jedan je od najmodernijih u Hrvatskoj – sobe su klimatizirane, imaju kupaonice, opremljene su mini kuhinjom, TV-om, imaju internetski pristup i radni prostor za studente.

– U domu se nalazi informatički kabinet, odnosno učionica opremljena računalima, pisačem, internetskim pristupom i drugom opremom; zajednički dnevni boravak namijenjen studentima za druženje i boravak; praonica i glačaonica rublja opremljena profesionalnim perilicama i sušilicama rublja kao i uređajima za glačanje te uredske i druge prostorije. Studenti će imati mogućnost najma pet električnih bicikala kao ekološki prihvatljivih prijevoznih sredstava. Na krovu studentskog doma nalazi se solarna elektrana što osigurava korištenje obnovljivih izvora energije te doprinosi zaštiti okoliša, kazao nam je još u rujnu Slobodan Stojanović, profesor Veleučilišta ‘Lavoslav Ružička’ i voditelj Centra za kvalitetu.

Svečanost otvaranja Studentskog doma ‘Leopold’ održava se u utorak u podne, a ondje se očekuju uzvanici i gosti s državne i lokalne razine, predstavnici akademske zajednice, zaposlenici i studenti Veleučilišta te brojni drugi. Otvorenju će nazočiti i ministrica Blaženka Divjak.

– Izgradnjom prvog studentskog doma u Vukovarsko-srijemskoj županiji, javno Veleučilište ‘Lavoslav Ružička’ u Vukovaru dobilo je podršku u izgradnji smještajnih kapaciteta za studente, posebice studente u nepovoljnom položaju. Projekt u vrijednosti od 22.911.080,83 kuna financiran je temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u razdoblju 2014.-2020., poručuju iz Ministarstva obrazovanja.

Potpisan ugovor o izradi projekta studentskog restorana

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte kako izgleda upravo otvorena menza u NSK: Pogled s terase je mrak

Osim ove, izvrsna vijest je za studente i ta da bi u dogledno vrijeme mogli dobiti i svoju menzu te dodatne sadržaje koji će doprinijeti studentskom standardu u Vukovaru.

– Direktor društva Trinas projekt d.o.o. gospodin Ante Grubišić i dekan Veleučilišta Željko Sudarić potpisali su ugovor o usluzi izrade idejnog rješenja, glavnog i izvedbenog projekta studentskog restorana te idejnog rješenja i glavnog projekta vanjskih sportskih igrališta i krajobraznog uređenja u sklopu kompleksa studentskog doma ‘Leopold’. Potpisivanjem se nastavlja s projektom kojim se planira izgradnja i opremanje nove slobodnostojeće zgrade koja će biti namijenjena za studentski restoran, te izgradnja i opremanje vanjskih sportskih igrališta namijenjena studentima za potrebe rekreacije. Projektom izgradnje i opremanja namjerava se doprinijeti povećanju isplativosti i održivosti studentskog doma, smanjenju troškova prehrane studenata u gradu Vukovaru, te unapređenju kvalitete studiranja s prostorima za rekreaciju i druženje, priopćili su s Veleučilišta ‘Lavoslav Ružička’.

Sutra se otvara najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj: Bacite oko na prve fotografije njegova interijera
Share via
Copy link
Powered by Social Snap