Pretraga

Sve o razvoju studentskog sporta u Europi doznajte u Rijeci

A- A+

U riječkom Kampusu otvorena je izložba ‘University Sport Exhibition’ koja prikazuje razvoj europskog studentskog sporta. Popratni je to sadržaj organizacije Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci 2016., najvećeg događaja takve vrste u povijesti Hrvatske. Zbog toga se u Rijeci gradi novi studentski dom koji će ugostiti studente iz 40 zemalja Europe.

Sveučilište u Rijeci

Izdvojeni članak

Ovo je maskota Europskih sveučilišnih igara!

U multimedijalnom centru ‘Akvarij’ u Sveučilišnom kampusu na Trsatu otvorena je putujuća izložba ‘University Sport Exhibition’ koja predstavlja razvoj sveučilišnog sporta u europskom kontekstu. Domaćin izložbe je Sveučilište u Rijeci koje će zajedno sa zagrebačkim Sveučilištem 2016. godine organizirati Europske sveučilišne igre – najveći sportski događaj u povijesti Republike Hrvatske.

– Veliko mi je zadovoljstvo danas biti na Sveučilištu u Rijeci. Nije slučajno što je upravo ovo Sveučilište odabrano da bude domaćin ove izložbe, s obzirom da se radi o našem velikom partneru i prijatelju te jednom od najaktivnijih sveučilišta na području sporta u ovom dijelu Europe, rekao je Patrik Peroša, sportski direktor Europske sveučilišne sportske asocijacije.

Izložbu je otvorio rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin.

– Sport je već dugi niz godina sastavni dio i jedan od najboljih promotora Sveučilišta u Rijeci. Mali tim entuzijasta iz Riječkog športskog sveučilišnog saveza uspio je kroz desetak godina upisati nas na europsku i svjetsku mapu sveučilišnog sporta, na što smo iznimno ponosni, rekao je Lučin.

Održavanje Europskih sveučilišnih igara u Rijeci važno je i za podizanje standarda svih riječkih studenata.

Izdvojeni članak

Europske sveučilišne igre dobra su prilika za povlačenje sredstava iz EU fondova

– Danas ovdje svjedočimo izgradnji studentskog doma koji će u skoroj budućnosti biti dom europskih studenata iz 40 zemalja, a nešto kasnije i studentima Sveučilišta u Rijeci. Izgradnjom studentskog doma, Kampus će napokon zasjati i postati jedan od glavnih centara ovog grada, istaknuo je Marko Žunić, glavni tajnik Europskih sveučilišnih igara.

Sveučilište u Rijeci ove je godine i domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u taekwondou te organizira Unisport ligu Sveučilišta u Rijeci u kojoj sudjeluje 1800 studentica i studenata u 14 različitih sportova.

‘University Sport Exhibition’ je izložba koja u organizaciji European University Sports Association, krovne europske sveučilišne sportske asocijacije, putuje europskim sveučilištima. Izložba je bila postavljena na sveučilištima u Ljubljani, Kopru i Trstu, a ova riječka otvorena je do 26. ožujka 2015.

Foto: srednja.hr/ maskota Europskih sveučilišnih igara