Pretraga

Sve zahvaljujući studentima: Pravni faks u Zagrebu zauzeo visoko 96. mjesto u svijetu na jednoj rang listi

A- A+

Visoko 96. mjesto na svijetu prema uspješnosti studenata na natjecanjima simuliranih suđenja pripalo je upravo Pravnom fakultetu u Zagrebu. Dekan tog faksa Ivan Koprić kaže kako je to veliki uspjeh koji može zahvaliti značajnom entuzijazmu studenata, ali i profesora koji ih pripremaju izdvajajući za to značajan fond svojih sati.

sveučilište u zagrebu, zgrada rektorat

Foto: srednja.hr

Pravni fakultet u Zagrebu zauzeo je visoko 96. mjesto u poretku uspješnosti studenata na natjecanjima u simuliranim suđenjima u svijetu, a 36. mjesto u Europi. Podaci su to koje donosi Nica Law School rangiranje za 2022. godinu.

Veliki uspjeh zagrebačkih studenata prava

Kako su pojasnili na stranicama rektorata zagrebačkog sveučilišta, poredak sveučilišta, odnosno pravnih fakulteta na ljestvici utvrđuje se na temelju dva kriterija: težine natjecanja u kojima su fakultetski studentski timovi sudjelovali tijekom godine, te koliko daleko su stigli na tim natjecanjima.

Pravni faks u zagrebu posvećuje veliku pažnju simuliranim suđenjima te svake godine okuplja i podupire timove za natjecanje u simuliranim suđenjima u više područja. Rangiranje se utvrđuje svake godine, a u obzir se uzimaju rezultati timova pojedinoga fakulteta, odnosno sveučilišta u više područja. O svemu je nekoliko riječi podijelio i dekan Ivan Koprić.

– Ovo je veliki uspjeh naših studentica i studenata koji se više mjeseci temeljito pripremaju za ovakva natjecanja, s profesorima koji ih mentoriraju, nerijetko uz pripremna natjecanja. U profesionalnom životu svakoga od njih riječ je o jednoj od ponajvažnijih referenci. Znanja, vještine i kompetencije koje na taj način stječu ostaju im kao ponajvažnije u čitavom tijeku studija te ih kvalificiraju za najsloženije poslove i radna mjesta u širokom spektru pravničkih zanimanja, rekao je Koprić.

Izdvojeni članak
zgrada sveučilišta u zagrebu (lijevo) i zgrada sveučilišta u splitu (desno)

Izašla je nova rang lista, na njoj dva naša sveučilišta: U ovoj disciplini smo 99. najbolji na svijetu

 

Za sve je zaslužan entuzijazam profesora i studenata

Profesori koji rade sa studentima, kazao je, izdvajaju značajan fond svojega vremena upravo na te timove i to rade s, veli, velikim entuzijazmom.

– Moja je velika želja da se još veći broj studenata uključi u međunarodna simuliranja suđenja kako bi se što kvalitetnije osposobili za buduće profesionalne izazove. Moje čestitke idu svim studenticama i studentima koji su sudjelovali, sad sudjeluju ili će se tek uključiti u međunarodna simulirana suđenja, kao i njihovim profesorima-mentorima, istaknuo je dekan Koprić.

U usporedbi s drugim pravnim fakultetima, zauzeto 96. mjesto predstavlja veliki uspjeh Pravnog fakulteta u Zagrebu. Na 501. mjestu spomenute ljestvice nalazi se Pravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka.

Copy link
Powered by Social Snap