Pretraga

Sveučilište brucošima nudi besplatan upis u knjižnicu, od iduće godine i ostali studenti

A- A+

Studenti se u naredna dva tjedna vraćaju u klupe. Najvažniji dio studiranja, naravno, je učenje, a literaturu za to mogu pronaći u knjižnicama. Sveučilište u Rijeci brucošima nudi besplatan upis u knjižnicu, a od iduće tu će pogodnost imati i drugi studenti.

Ilustracija: Unsplash

– Sveučilišna knjižnica Rijeka u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci od akademske godine 2021./2022. osigurava studentima i studenticama prve godine Sveučilišta u Rijeci besplatan upis u knjižnicu. Besplatan upis brucoša dio je kontinuiranog procesa poboljšavanja dostupnosti knjižničnih usluga za studente, koji su najveća i najznačajnija skupina korisnika Knjižnice, priopćili su ovih dana sa Sveučilišta u Rijeci.

Najavljuju i da će se besplatno članstvo, osim za studente prvih godina studija od akademske godine 2021./2022., omogućit će se od iduće akademske godine i svim ostalim studentima Sveučilišta u Rijeci.

Izdvojeni članak

Korona je dosta promijenila studente, otkrivamo – uče li još uvijek u knjižnicama?

– Za ostvarivanje pogodnosti besplatnog upisa u knjižnicu studenti trebaju ispuniti online upisnicu te priložiti svoju studentsku iskaznicu ili potvrdu o upisu na visoko učilište. Upis se može odraditi online (s priloženim privicima traženih dokumenata) ili fizički u Knjižnici, pojašnjavaju sa Sveučilišta.

Kažu i kako je besplatno članstvo za studente uobičajena je praksa u knjižnicama europskih sveučilišta, a ‘Sveučilišna knjižnica Rijeka, kao sastavnica Sveučilišta koje je dio YUFE mreže europskih sveučilišta, nastoji usvajati dobre prakse, posebice one koje koriste izravno studentima’.

Copy link
Powered by Social Snap