Pretraga

Sveučilište čestitalo studentu Tinu Srbiću na tituli: ‘Visoko obrazovanje i vrhunski sportski rezultat idu zajedno’

A- A+

Tin Srbić osvojio je zlatnu medalju na preči na Europskom prvenstvu. U svom trećem europskom finalu održanom ovog vikenda, nakon dva srebra, u Antalyji je postao europski prvak. Srbić je ujedno i student na Sveučilištu u Slavonskom Brodu, koje mu je čestitalo na ovom uspjehu.

tin srbić

Tin Srbić | Screenshot: YouTube; Hrvatski gimnastički savez

Kako je priopćio Hrvatski gimnastičarski savez, Tin Srbić osvojio je zlatnu medalju na preči na Europskom prvenstvu koje je ovog vikenda zaključeno u Antalyji u Turskoj. Prvo mjesto donio mu je rezultat 14.233, drugi je bio Talijan Carlo Macchini s 14.200, a trećeplasirani je Ukrajinac Illia Kovtun s 13.966.

‘Visoko obrazovanje i vrhunski sportski rezultat idu zajedno’

Osim što niže vrhunske sportske rezultate, Srbić je i student strojarstva na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, odakle su mu čestitali na ovom uspjehu.

– Sveučilište u Slavonskom Brodu čestita najboljem hrvatskom gimnastičaru Tinu Srbiću, studentu  Sveučilišta u Slavonskom Brodu,  osvajanje naslova europskog prvaka na preči! Visoko obrazovanje i vrhunski sportski rezultat idu zajedno, puno sreće i uspjeha u daljnjem akademskom obrazovanju i vrhunskim sportskim rezultatima, poručili su sa Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Izdvojeni članak

Student Tin Srbić osvojio medalju na Olimpijskim igrama, najmlađe sveučilište već mu uputilo čestitku

Sedmo veliko finale i šesta medalja

Iz Hrvatskog gimnastičarskog saveza navode da je ovo Srbićevo sedmo veliko finale i čak šesta medalja.

– Iza sebe ima olimpijsko srebro u Tokiju 2021., svjetsko zlato iz Montreala 2017. i srebro iz Stuttgarta 2019. te dva europska srebra – u Szczecinu 2019. i Mersinu 2020. Samo jednom u karijeri nije u finalu uzeo medalju i to na SP-u u Dohi 2018. kada je bio korak do, četvrti, piše o priopćenju Saveza.

O svemu se nakon ovog uspjeha oglasio i sam Srbić.

– Zvuči baš lijepo – prvak Europe! Sanjao sam to europsko zlato, ali nisam baš mislio da će tako brzo doći. Nadao se jesam, ali nisam o tome baš puno razbijao glavu. Danas sam se uspio fokusirati na svoju izvedbu, na svoju vježbu, da dam maksimum i evo, moje prvo europsko zlato je tu i prvo zlato na velikim natjecanjima nakon skoro 6 godina, od Montreala 2017. i svjetskog zlata. Bilo je između tog Montreala i ove Antalyje puno srebrnih medalja i stvarno sam se potajno nadao da mogu izvući danas iz sebe maksimum i da osvojim to zlato, rekao je, među ostalim, Srbić, prenosi Hrvatski gimnastičarski savez.

Copy link
Powered by Social Snap