Pretraga

Sveučilište dodjeljuje potpore od 4.000 kuna studentima slabijeg imovinskog stanja

A- A+

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisalo je natječaj za dodjelu jednokratne potpore studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Potpora po studentu iznosi 4.000 kuna, a dobit će ju 25 studenata.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Jop i prije no što je službeno započela akademska godina, Sveučilište u Puli otvorilo je natječaj za dodjelu jednokratnih potpora studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa. Tom mjerom žele olakšati pristup studijima studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa u akademskoj godini 2020./2021.

Iznos jednokratne potpore po studentu je 4.000 kuna, a ukupno će se dodijeliti 25 potpora.

Izdvojeni članak
stipendije

Izašao natječaj za ‘braniteljske’ stipendije za srednjoškolce u 2020./2021.

Opći uvjeti za prijavu su da je student hrvatski državljanin ili ima državljanstvo članice EU s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj te da student studira u redovnom statusu. Studenti koji se prijavljuju popunjavaju i izjavu o članovima zajedničkog kućanstva, a uvjet je da prosječni mjesečni prihodi po članu zajedničkog kućanstva ne prelaze 2.161,90 kuna. Dodatne bodove ostvaruju studenti koji su roditelji, studenti čiji je roditelj umro, nepoznat ili nestao. Bodove na natječaju ostvaruju i studenti s tjelesnim oštećenjem, kao i oni koji imaju brata ili sestru s teškoćama u razvoju koji nisu obuhvaćeni sustavom redovitog obrazovanja, studenti koji studiraju izvan prebivališta. Također, dodatni se bodovi dodjeljuju studentima čija je obitelj korisnik pomoći za uzdržavanje , studentima čiji roditelji imaju 100% tjelesno oštećenje te studentima koji imaju brata ili sestru na školovanju.

Rok za prijavu na natječaj je 16. listopada, a dostavljaju se isključivo poštom na adresu s naznakom:

‘Natječaj za dodjelu jednokratnih potpora (pomoći)’
Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli
Zagrebačka 30, 52100 Pula

Prijavne obrasce možete pronaći ovdje, a tekst natječaja nalazi se u dokumentu u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [3.66 MB]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap