Pretraga

Sveučilište u Dubrovniku i Hrvatski telekom odsad surađuju na obrazovnim, razvojnim i istraživačkim projektima

A- A+

Sveučilište u Dubrovniku i Hrvatski Telekom potpisali su sporazum o suradnji na obrazovnim, razvojnim i znanstveno-istraživačkim projektima. Ta će suradnja studentima omogućiti praksu, stjecanje novih znanja i kompetencija, a najavljen je i prvi projekt ‘Big Data – Upravljanje gužvama u turizmu’. Rektor Sveučilišta Nikša Burum naglasio je da je suradnja jako pozitivna jer sveučilište mora ići ukorak s trendovima na tržištu rada.

Flickr; Michael Caven

Sveučilište u Dubrovniku od sada će usko surađivati s Hrvatskim Telekomom na obrazovnim, razvojnim i znanstveno-istraživačkim projektima. Sporazum o suradnji su potpisali rektor dubrovačkog sveučilišta Nikša Burum i članica Uprave za ljudske resurse HT-a Marija Felkel.

Potpisivanje suradnje i razvijanje projekata studentima će omogućiti stjecanje praktičnih vještina, novih znanja i kompetencija, a cilj je učiniti ih što konkurentnijima na tržištu rada, navode iz Hrvatskog telekoma.

Rektor Burum: ‘Sveučilište mora biti ustanova koja ide ukorak s trendovima na tržištu rada’

Na potpisivanje suradnje kratko se osvrnuo i rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum koji je ustanovio kako se radi o iznimno pozitivnom potezu, a posebice iz razloga što sveučilišta mora pratiti trendove na tržištu rada.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Dubrovniku utrostručilo kvotu za strane studente u odnosu na prošlu godinu

– Potpisivanje ovog Sporazuma nastavak je suradnje Sveučilišta s gospodarstvom, a posebno nas veseli što se radi o nacionalnoj i globalnoj kompaniji. Sveučilište nije samo mjesto gdje se obrazuju mladi ljudi, već mora biti i ustanova koja ide ukorak s trendovima na tržištu rada, rekao je Burum.

Hrvatski Telekom jedan je od najvećih poslodavaca pa je takvo povezivanje akademske zajednice i poslovnog sektora od velike važnosti. Na to se osvrnula i Marija Felkel koja je u ime HT-a danas potpisala ovaj sporazum. Hrvatski Telekom, navodi Felkel, osim svoje usmjerenosti na STEM stručna područja nudi studentima različitih usmjerenja široki raspon znanja i pomaže im u stjecanju vještina koje ih čine konkurentnijima jednom kad izađu na tržište rada.

– Tehnologija mijenja način rada, zbog čega je ključno ulaganje u kvalitetan kadar mladih stručnjaka koji će biti nositelji promjena. S pomoću stručne prakse, predavanja naših stručnjaka i suradnje na znanstveno-istraživačkim projektima, Sporazum sa Sveučilištem u Dubrovniku pridonijet će još boljem povezivanju akademske zajednice i poslovnog sektora u korist studenata, kazala je Felkel prilikom potpisivanja Sporazuma.

Najavljen prvi projekt iz područja Big Data analitike, što će omogućiti uvid u strukturu gostiju i predviđanje njihovog ponašanja

Prvi konkretni projekt koji je najavljen prilikom današnjeg potpisivanja Sporazuma je ‘Big Data – Upravljanje gužvama u turizmu’, a u sklopu Dubrovnik Smart City okvira. Prema riječima Saše Kramara, člana Uprave Hrvatskog Telekoma za poslovne korisnike, Hrvatski telekom lider je u pružanju naprednih Smart City rješenja u Hrvatskoj i okuplja najširu mrežu partnera.

– Suradnjom sa Sveučilištem u Dubrovniku okupili smo sve ključne sudionike za digitalnu transformaciju grada, koju smo započeli prošle godine otvorenjem prve pametne ulice u Hrvatskoj. Nastavili smo s projektima koji štede gradski proračun i javnu upravu čine učinkovitijom te

Izdvojeni članak

MyKi pametni satovi za sigurnost djece dostupni u ponudi Hrvatskog Telekoma

svakodnevno olakšavaju život građanima Dubrovnika i turistima. Prvi projekt u sklopu suradnje bit će iz područja BIG DATA analitike, što će dati pregled strukture gostiju Dubrovnika i omogućiti predviđanje daljnjih ponašanja te prilagodbu ponude, istaknuo je Kramar.

Prorektori Ivana Pavlić i Nebojša Stojčić ustanovili su kako je ovaj projekt nastavak aktivnosti koje Sveučilište u Dubrovniku provodi u suradnji s talijanskim Sveučilištem u Palermu i Hebrew Sveučilištem iz Jeruzalema s ciljem razvoja alata za efikasno upravljanje turističkom destinacijom.

Copy link
Powered by Social Snap