Pretraga

Sveučilište u Dubrovniku ima novog-starog rektora: Najavio je uvođenje novih studija

A- A+

Prof. dr. sc. Nikša Burum nastavit će voditi Sveučilište u Dubrovniku i u narednom mandatu. Novi-stari rektor u svom programu za novi mandat predložio je uključivanje stručnjaka iz realnog sektora u nastavni proces, ali i osmišljavanje novih studijskih programa.

rektor Nikša Burum | foto: Sveučilište u Dubrovniku

– Današnji izbor priznanje je za trud koji je ova Uprava uložila u promicanju izvrsnosti Sveučilišta. Hvala svim zaposlenicima koji su pridonijeli razvoju Sveučilišta, bez njihovog zalaganja ni naše ideje ne bi bile ostvarive. Hvala svim članovima Senata koji su mi ponovno ukazali povjerenje, rekao je u srijedu prof. dr. sc. Nikša Burum.

Buruma su članovi Senata izabrali za novog-starog rektora Sveučilišta u Dubrovniku. Na rektorskoj poziciji profesor Burum tako će ostati do 30. rujna 2024. godine.

Studiji na engleskom, rješavanje stambenog pitanja zaposlenika…

U svom programu za novi mandat Burum je predložio uključivanje stručnjaka iz realnog sektora u nastavni proces, ali i osmišljavanje novih studijskih programa.

– Demografski i migracijski trendovi sugeriraju kako visokoobrazovne institucije u budućnosti neće moći osigurati financijsku održivost ako će se oslanjati samo na studente iz hrvatske, napomenuo je rektor te ustvrdio kako Sveučilište zato već radi na uspostavljanju programa na engleskome jeziku.

Izdvojeni članak

Svima koji vole okoliš i more mogao bi se svidjeti novi studij u Dubrovniku

Uz to, najavio je ‘stavljanje u pogon’ mnogih prostora koje Sveučilište posjeduje, a koji, unatoč atraktivnim lokacijama, trenutno nisu u funkciji.

Veliki problem Sveučilišta u Dubrovniku je, piše Burum u programu, činjenica da zbog izrazito skupih stanova ono nije privlačno za rad mladim znanstevnicima koji si ne mogu priuštiti boravak u gradu. Planira se pozabaviti i tim pitanjem.

PROUČITE PROGRAM:

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Doktorirao izvan studija

Profesor Nikša Burum, stoji u njegovu životopisu, redoviti je profesor u trajnom zvanju na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Znanstveni rad nastavio je i nakon stjecanja magisterija pa je 2002. uključen kao istraživač na međunarodni projekt Analysis of Curved Microstrip Antennas čiji je naručitelj bio European Office of Aerospace Research and Development, USA Airforce Research Laboratory.

Zbog zapaženih znanstvenih rezultata dopušteno mu je da doktorat stekne izvan doktorskog studija.

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 5. svibnja 2004. obranio doktorsku disertaciju s temom Modeliranje mikrotrakastih antena na sfernim strukturama pod mentorstvom prof. dr. sc. Zvonimira Šipuša.  Sudjelovao je na brojnim projektima, član je međunarodne udruge IEEE (Institute of Electrical Engineering and Computing) i Hrvatske akademije tehničkih znanosti. Autor je i koautor više znanstvenih radova.

 

Sveučilište u Dubrovniku ima novog-starog rektora: Najavio je uvođenje novih studija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap