Pretraga

Sveučilište izlazi u susret studentima iz Ukrajine: Produljili su im studentski status

A- A+

Zagrebačko sveučilište produljilo je odluku o studentskom statusu za studente izbjegle iz Ukrajine do 30. rujna, odnosno kraja akademske godine. To će ukrajinskim studentima omogućiti lakšu regulaciju boravka, smještaj u studentskim domovima te će i dalje moći raditi preko student servisa.

sveučilište u zagrebu, zgrada rektorat

Foto: srednja.hr

Zagrebačko sveučilište produljilo je odluku o studentskom statusu za studente izbjegle iz Ukrajine. Konkretno, svim studentima iz Ukrajine na Sveučilištu, koji borave na hrvatskom prostoru tijekom ljetnog semestra ove akademske godine, odobrava se produljenje studentskog statusa zaključno s 30. rujna 2022. godine. To znači da će ukrajinski studenti moći lakše regulirati boravak, smještaj u studentskim domovima i raditi putem studentskih ugovora.

Mail adresa za studente iz Ukrajine

Sveučilište u Zagrebu, kako ističu na svojim stranicama, izražava snažnu potporu ukrajinskim studenticama i studentima, nastavnom i nenastavnom osoblju, zaposlenicima svih sveučilišta te cjelokupnom ukrajinskom obrazovnom i znanstvenom sustavu.

– Uslijed ratnih zbivanja u Ukrajini te velikog broja izbjeglih studenata koji su tijekom proteklih dana stigli ili će stići u Republiku Hrvatsku, Sveučilište u Zagrebu otvorilo je posebnu e-mail adresu na koju studenti iz Ukrajine mogu slati svoje zamolbe za uključivanje u nastavni proces na fakultetima i akademijama našega Sveučilišta, stoji na službenoj web stranici zagrebačkog rektorata.

Studenti se pozivaju da na e-mail adresu [email protected] pošalju sve potrebne podatke (ime i prezime, institucija s koje dolaze, program, smjer i godina studija), kako bi im sveučilišne službe mogle pružiti podršku u daljnjem procesu studiranja na sastavnicama zagrebačkog sveučilišta.

Izdvojeni članak
sveučilište u zagrebu rektorat zgrada

I u Hrvatskoj ima studenata iz Ukrajine: Sveučilište pozvalo fakseve da im omoguće nastavak studija

Besplatni tečajevi hrvatskog jezika

Besplatni početnički tečajevi hrvatskoga jezika za studente iz Ukrajine koji su pod privremenom zaštitom Republike Hrvatske te koji trenutačno studiraju na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu, zainteresirani se mogu javiti na e-adrese:

Croaticum – Centar za hrvatski kao drugi i strani jezik – kontakt: [email protected]
Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture – kontakt: [email protected]

Uz navedene, Učiteljski fakultet također organizira besplatni tečaj hrvatskoga jezika na početnoj razini za studente i mlade iz Ukrajine.

Pravni faks također nudi podršku

Erasmus studentska mreža (Erasmus Student Network – ESN) je neprofitna međunarodna studentska organizacija čija je misija predstavljati međunarodne studente i na taj način pružati mogućnost za razumijevanje kultura i osobni razvoj pod motom ‘studenti pomažu studentima’. Ukrajinski studenti u Zagrebu, kako ističu na stranicama rektorata, mogu se javiti na e-adresu: [email protected] Pravni fakultet svojim studentima iz Ukrajine također nudi podršku, a o tome više pročitajte ovdje.

Osim toga, na nacionalnoj razini imamo stranicu koja sadrži sve korisne informacije za prihvat i zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine, ali i informacije za sve koji žele pomoći raseljenom stanovništvu Ukrajine. Sveučilište u Zagrebu ukrajinske studente također upućuje i na tu stranicu:

https://hrvatskazaukrajinu.gov.hr/

Više informacija za ukrajinske studente možete pronaći ovdje.

Більше інформації для українських студентів можна знайти тут.

sveučilište u zagrebu, zgrada rektorat
Share via
Copy link
Powered by Social Snap